Kategorier
Live Nyheter

Attentat @ John Dee, Oslo

Man kan ikke akkurat si at folk gikk mann av huse for å se de svenske punklegendene i anledning deres 40-års jubileum, passende nok kalt «40 år som sorta får», da det var meget tynt oppmøte på John Dee denne tidlige høstkvelden.

Torsdag, 13.09.2018

Man kan ikke akkurat si at folk gikk mann av huse for å se de svenske punklegendene i anledning deres 40-års jubileum, passende nok kalt «40 år som sorta får», da det var meget tynt oppmøte på John Dee denne tidlige høstkvelden.

Dette så imidlertid ikke ut til å legge noen demper på humøret til bandet, for fra første stund ut bevitnet de fremmøtte et tydelig spillesugent band som fortsatt ga alt etter alle disse år. Morsomt var det å se en god del av publikum som så ut til å ha hengt med helt i fra tidlige dager.

Bandet låt fint og bra med sin velspilte happypunk med bitende politiske tekster, og få og korte pauser mellom låtene bidro til å holde intensiteten oppe i løpet av den lille timen konserten varte. De som var tilstede ga god lyd fra seg og slang seg med på de allsangene bandet oppfordret til.

Det var en fengende konsert hvor de få pausene stort sett ble brukt til politikk som seg hør og bør, og spesielt talen før «Maktlös, vildsen och rädd» var spesielt sterk.

Frontfigur Mats Jönsson, for øvrig skremmende lik vår egen Espen Thoresen, gjorde en veldig bra jobb som både vokalist og en karismatisk frontfigur og hadde en bra kommunikasjon med publikum.

Det musikalske høydepunktet for min del var duoen «Tatuerade Tårar» og «I Denna Stan», og var også der det tok helt fyr i publikum så jeg var tydeligvis ikke alene om å mene det. Derifra og ut var det som en eneste pønkefest bestående av både band og publikum, og seansen der gitarist Patrik Kruse samlet omtrent alle tilstede foran seg for fotografering var et bra eksempel på samholdet som oppsto mellom band og publikum.

De hadde en original avslutning til punkekonsert å være da nevnte gitarist og Jönsson sendte resten av bandet av scenen for å fremføre akustiske «Sång Til Punkarna», men gjengen kom tassende tilbake på scenen etter hvert for å kore og skåle med publikum. En fin måte å avslutte en vel spilt konsert på, og skryten de ga til personalet på John Dee helt til slutt var en finfin gest fra et finfint band. Vi hörs grabbar, tack så mycket!

4.5/6 | Sven O. Skulbørstad

 

Foto: Synne Nilsson