Kategorier
Multimedia Skiver

Asia | Resonance: The Omega Tour 2010

“Resonance” låter meget bra, og mixen er stort sett fin, selv om Steve Howes gitar drukner litt i keyboards her og der. Man vet alltid hva man får med Asia på scenen, her er det ikke mye rom for improvisajoner eller koseprat, men fokus på plettfrie og velpolerte versjoner av låtene.

Frontiers

Man kan alltid lure på hva poenget med å komme med denne utgivelsen på dette tidspunktet.  “Resonance”er et opptak fra en konsert med Asia for drøye to år siden, på “Omega”-turneen, men siden den gang har de jo gitt ut studioalbumet “XXX”. Og det er heller ikke mer enn to år siden forrige liveutgivelse “Spirit Of The Night”, også den en dobbel CD/DVD. Men greit nok, vi takker og tar imot. “Resonance” låter meget bra, og mixen er stort sett fin, selv om Steve Howes gitar drukner litt i keyboards her og der. Man vet alltid hva man får med Asia på scenen, her er det ikke mye rom for improvisajoner eller koseprat, men fokus på plettfrie og velpolerte versjoner av låtene. Setlista er også representativ for bandet, med fokus på de to første klassikerskivene og den da nye “Omega”. Den hyggelige overraskelsen for min del er inkluderingen av “Go” fra den Howe-løse og undervurderte tredjeskiva “Astra”, mens jeg hadde klart meg meget godt uten Carl Palmers trommesolo i en ellers forrykende “The Heat Goes On”. Steve Howe får sine minutter i de akustiske “All´s A Chord” og “The Valley Of Rocks” fra hans soloskiver, og klarer å få publikum til å stå muse stille og måpe på virtuositeten. Vokalist John Wetton har ikke lenger den spennvidden i stemmen som han engang hadde, han har tross alt passert 60 forlengst og er en hjerteoperert alkoholiker, men han synger likevel meget bra, og har istedet fått et ekstra lag med innlevelse og varme i stemmen. Hør for eksempel på hans innsats på “Don´t Cry”, en snedig versjon med kun piano og vokal.

Den største skuffelsen er merkelig nok deres største hit, avslutningsnummeret “Heat Of The Moment” hvor Howes rølpete gitarlyd er helt krise og gjør at låta mangler noe essensielt – monsterriffet. En ikke helt påkrevd utgivelse, men nok en solid liveskive som fans av Asia trygt kan gå til anskaffelse av uten å risikere og bli skuffet. Etter nyhetene om at Steve Howe har forlatt Asia og blitt erstattet av unggutten Sam Coulsson, har jeg ikke lenger store håp for Asias fremtid.

4/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 22.november 2012