Kategorier
Skiver

Anthrax | For All Kings

De gamle thrash-heltene i Anthrax er ute med ny plate. Som medlem av den celebre klubben som regnes som thrashens storheter, “The Big 4“, knytter det seg alltid en viss spenning til hva Anthrax kommer med.

Megaforce

For all kingsDe gamle thrash-heltene i Anthrax er ute med ny plate. Som medlem av den celebre klubben som regnes som thrashens storheter, “The Big  4“, knytter det seg alltid en viss spenning til hva Anthrax kommer med. Denne gangen har de kalt platen “For All Kings”.

Og de holder seg godt, gamlekarene. Plata bærer på ingen måte preg av å være innspilt og produsert i hastverk. Her både spilles, trommes og synges det så godt at det på ingen måte er tegn til alderdom eller metthet. Joey Belladonnas stemme later til å ha tilgang på en eller annen ungdomskilde, for den låter strålende. En ren nytelse.

Når det er sagt får jeg allikevel ikke ståpels av platen. Det låter på en måte nesten litt for rent og pent, etter undertegnedes smak. Det mangler liksom litt trøkk. Det mangler litt skarpe kanter. Den er ikke egnet til å skremme verken småbarn eller sarte tanter, som man jo tross alt ofte kan gjøre med skikkelig gode plater hentet fra thrashens bråkete univers.

Platelyden flyter liksom forbi som en elv av behagelig lyd, uten at der er noen fosser som hopper ut og vekker deg til liv og krever oppmerksomheten. Riktignok finnes det hederlige unntak, som «Suzerain». Der kjenner man trøkket og suset fra 80-tallet. Fresk riffing. Undertegnede har også litt sans for «Breathing Lightning», som er en ganske fin, dog ikke veldig hardtslående låt.

Konklusjonen får bli at fansen neppe kommer til å brenne albumet i frustrasjon. Det er lite å irritere seg over her. Men det er heller ikke allverdens som løfter oss opp til den syvende musikkhimmel. Rent og pent, men kanskje en tanke kjedelig?

3,5/6 |  Lars Martin Gimse

Utgivelsesdato: 26.02.2016