Kategorier
Live Nyheter

Ammunition @ Vulkan Arena, Oslo

Ammunition er på veien med en oppdatert versjon av deres «Tear Your City Down Tour» og selvfølgelig var Vulkan Arena på plakaten. Vi droppet gullrekka på NRK for å se og høre hva Nilsen, Mårtensson & co kunne tilby av underholdning en fredags kveld.

Fredag 22.mars 2019

Ammunition er på veien med en oppdatert versjon av deres «Tear Your City Down Tour» og selvfølgelig var Vulkan Arena på plakaten. Dessverre er det ingen underdrivelse å si at det var godt armslag og plass til å slå opp telt mellom publikum denne fredagskvelden. Heldigvis la ikke dette noen stor demper på begivenheten, men det gjorde en heller ullen lyd….

Som seg hør og bør var stemningen god denne fredagskvelden, og om ikke det var fullt innenfor veggene, så hadde bartenderne mer enn nok å henge fingrene i.  Men nok om det. I forkant av kveldens hovedattraksjon var det satt av et eksklusivt pre-show for blodfansen, og tydelig at dette vorspielet funket for det var særdeles god stemning foran scenekanten. Lenger bak var det noe daffere, men som sagt skyldtes nok dette et slapt oppmøte. Årsaken var definitivt ikke Ammunition som leverte et mer enn godkjent sett med Erik Mårtensson i spissen. Ikke det at resten av bandet er noen smågutter, de fleste vet hva de er gode for og de leverte. Likevel er det noe med tilstedeværelsen og Mårtensson sin musikalitet på scenen som fascinerer og drar opp opplevelsen i hvert fall for undertegnedes del. Og det gjorde han denne kvelden også. Mårtensson briljerte med både sin stemme og gitarspill. Han er ikke den naturlige frontmannen og ser ut som alt annet enn en rockestjerne, men det er det sistnevnte han utvilsomt er. Du kan se at han elsker det han gjør og gjennom både Ammunition, W.E.T., Eclipse og en haug med andre prosjekter/band innen melodiøs hard rock. Det meste han tar i blir til gull.

Vokalist Åge Sten Nilsen er selvfølgelig en showmann av rang, og som så mange ganger før klarte han fint å få med seg publikum med gjøgleri og passiarer fra scenen,  og joda det er riktig så imponerende når han drar i gang med «Innuendo» og «Bohemian Rhapsody». Men for undertegnedes del var det totalt uinteressant å høre gamle Queen-svisker, og lyden gjorde ikke opplevelsen bedre. Heldigvis fikk vi servert noen langt mer interessante låter fra eget hvelv som absolutt låt kanon med en besetning som var i slaget og tydeligvis sultne på å dra på turne. Naturlig nok tok det mest av på slutten under de to Melodi Grand Prix bidragene «Wrecking Crew» og det nær sagt selvsagte ekstranummeret «In My Dreams». To låter som langt ifra er det beste de har på lager rent musikalsk, men det er partylåter og drar i gang publikum. Smak og behag, men det er låter som eksempelvis «Freedom Finder» og «Silverback» som virkelig viser hva som bor i dette bandet. Storslått melodiøs hard rock med Mårtensson sin signatur malt over hele lerretet.

Uansett, massene fikk det de kom for og forholdsvis utagerende luftgitarføring, høy allsang og generelt topp stemning avslutningsvis skulle tilsi at de få, men dedikerte fremmøtte tydeligvis ikke angret på at de droppet gullrekka på NRK og var godt fornøyd med fredagskvelden. Om Ammunition var det etter det heller slunkne oppmøtet vites ikke, for de lot seg definitivt ikke affisere av det og leverte et proft, vitalt og gjennomført sett med en alldeles glitrende Mårtensson i front.  Så får vi håpe at de er langt mer heldige med lyden ved neste stopp…. 4/6 

Tekst: Pål J Silihagen
Fotos: Geir Kihle Hanssen