Kategorier
Nyheter Skiver

Aerosmith | 1971: The Road Starts Hear

Det er alltid gøy å høre hvor store band startet, og stort større enn nettopp Aerosmith i rockesammenheng skal godt gjøres å komme. Vi får servert et knippe demolåter som visselig skal ha blitt liggende urørt i flere tiår – kun tidligere utgitt i en ekstrem sjelden utgivelse.

UMe

Det er alltid gøy å høre hvor store band startet, og stort større enn nettopp Aerosmith i rockesammenheng skal godt gjøres å komme. Vi får servert et knippe demolåter som visselig skal ha blitt liggende urørt i flere tiår – kun tidligere utgitt i en ekstrem sjelden utgivelse. Flere av sporene endte opp på debuten, og det mest overraskende for meg er hvor til de grader blues rock de opprinnelig var. Jeg har sett på Aerosmith som et av de tidligste hardrockbandene, men her glir de rett inn i ZZ Top-land – og der hersker fortsatt ZZ Top så det var nok ikke så dumt å guffe på litt ytterligere. 

Det mest bemerkelsesverdige her er demoversjonen av «Dream On» på et temmelig surt piano, for selv med det utgangspunktet er det en råsterk låt som jeg tipper bandet var veldig klar over. Det satt de som kjent på gull. 

Det er litt kjipt at de har, som Scorpions, blitt kjent som et balladeband for det står ikke noe i veien for rockefot når det kommer til Aerosmith heller – men de har nok fått litt mer guffe på veien fra disse demoopptakene til debutskiva som nevnt. Denne skiva står nok ikke som en påle i rockehistorien når ting skal oppsummeres, men gud å fett det er å høre unge Aerosmith starte karrieren sin audiotivt. 

4/6 | Sven O Skulbørstad

Utgivelsesdato 08.april 2022