Kategorier
Litteratur Nyheter

Adrian Smith | Monsters of River and Rock: My Life as Iron Maiden’s Compulsive Angler

Selv om du absolutt blir bedre kjent med personen Adrian Smith mens du leser denne boka, så bør du være klar over hva du går til før du bruker penger på dette. Dette er ikke en bok om Iron Maiden, ikke engang en bok om Adrians liv i Iron Maiden.

Virgin Books

Selv om du absolutt blir bedre kjent med personen Adrian Smith mens du leser denne boka, så bør du være klar over hva du går til før du bruker penger på dette. Dette er ikke en bok om Iron Maiden, ikke engang en bok om Adrians liv i Iron Maiden. Den handler hovedsakelig om hans lidenskap for fisking, og om hvor fantastisk det er å krype ut av teltet, sette på en kanne med te og stå ved en elv og fiske i håp om å dra inn en stør, ørret eller karpe på fire kilo, og den orgasmiske følelsen du får når du kjenner at det rykker i snøret. Og innimellom kommer han litt inn på turneringen han er nødt til å gjøre innimellom fisketurene. Kort sagt, en bok om en rockestjerne som føler seg mest hjemme i vannkanten med en stang i nevene, og at det er der han finner fred i sinnet. Du får høre mer om hva slags fiskestenger han bruker («Two 1 3/4 lb Wychwood barbel rods matched with two Shimano 5000 baitrunners, with a 10lb reel line attached to a bolt rig with 2oz flat lead, and a 10lb Gardner coated braid«, om du skulle lure) enn om hva slags gitarer han foretrekker. Du kan fint bla deg igjennom femten sider med fisking før du kommer til halvannen side om Iron Maiden. Hans to skiver med Psycho Motel (sammen med vår egen Hans-Olav Solli) nevnes i en halv setning, bokstavelig talt, og tiden på 90-tallet i solobandet til Bruce Dickinson får ett avsnitt. Forventer du elleville anekdoter a la «The Dirt» med overdoser kokain og puling av pornostjerner, så glem det. (Heller ikke Bruce Dickinsons bok byr på mye snusk fra Maiden-miljøet. Plukk i så fall heller opp Paul DiAnnos bok, selv om den ikke er spesielt velskrevet. Eller troverdig.) Egentlig burde ikke denne boka bli anmeldt i Norway Rock Magazine engang, men i Alt Om Fiske.

Hvis du skipper alle fiskehistoriene og kun leser det som handler om musikk, så kan du sikkert bli ferdig med denne boka på max tyve minutter. Men hvis du er lidenskapelig opptatt av fisking, så vil du muligens finne «Monsters of River and Rock» interessant – det er til og med en firesiders ordbok med forklaring av ord og uttrykk i fisketerminologien bakerst i boka. For alle oss andre er dessverre dette gørr kjedelig.

1,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 03.september 2020