Kategorier
Multimedia Nyheter Skiver

Accept | Symphonic Terror – Live at Wacken 2017

Dette er ikke det første live-albumet med Accept, og ikke er det deres beste heller. Likevel har det en viss verdi, ikke så mye på grunn av symfoniorkesteret som hadde forvillet seg inn på scenen i Wacken 2017, men enkelt og greit det høyst varierende repertoaret.

Nuclear Blast 

For de som har fulgt med i timen er ikke dette det første live-albumet med Accept, og ikke er det deres beste heller. Det kan vi slå fast med en gang. Likevel har det en viss verdi, ikke så mye på grunn av symfoniorkesteret som hadde forvillet seg inn på scenen i Wacken 2017, men enkelt og greit det høyst varierende repertoaret. Konserten er delt inn i tre sett, både med og uten orkester og sågar er den ene delen viet til Wolf Hofmann sitt soloalbum “Headbangers Symphony” av alle ting. På sett og vis ganske morsomt å høre, men neppe noe som vil gå inn i historiebøkene som en sjelsettende konsertopptreden. Hoffmann er som kjent en liten djevel på gitar, men låter i sannhetens navn best med Accept. Det ene settet er også viet gamle og kjente travere såvel som nyere tilskudd eksempelvis “Koolaid”, “Die By the Sword” og “Final Journey” for å nevne noen.

Utgivelsen finnes i en rekke utgaver, både med og uten Blue-Ray, vinyl og gud vet hva. Fellesnevneren er at det koster skjorta uansett, og jeg skal ikke spekulere for mye i motivet bak utgivelsen. Kvalitetsmessig er det ikke mye å sette fingeren på. Det låter kanon og Accept leverer varene som vanlig. Eneste minuset er at Mark Tornillo for lengst har nådd middagshøyden og dette høres relativt godt. Det merkes ikke like godt live, det vil si fysisk, som på denne utgivelsen der det er lett å få med seg alle detaljene, spesielt ved gjennomhøring av CD-utgaven. Så hvis du har tenkt å investere i denne anbefales Blue-Ray utgaven, skal du kun ha den stående i samlingen anbefales vinyl-utgaven. Her gjelder det som sagt å holde tunga rett i munnen. Konklusjonen blir enkelt og greit at dette er sannsynligvis bare interessant for den aller mest dedikerte fansen, og er du fersk innen tysk metal og skal ha en live-skive med Accept så anbefales “Staying a Life” med selveste bulldogen sjøl, Udo. Med andre ord ingen grunn til å knuse sparegrisen eller ta opp forbrukslån for å investere i denne utgivelsen, men et godt tips til pakke under treet er det uten tvil… (Les også vårt intervju med Wolf Hoffmann!)

4/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 23.november