Kategorier
Nyheter Skiver

Abbath | Outstrider

Da er det eksamenstid for Abbath. Der den selvtitulerte debuten var skrevet som et Immortal-album, er denne skrevet for bandet Abbath. Plata består av ni låter på under førti minutter, så materialet er rimelig effektivt uten altfor mye unødig fyllstoff.

Season of Mist

Da er det eksamenstid for Abbath. Der den selvtitulerte debuten var skrevet som et Immortal-album, er denne skrevet for bandet Abbath. Og ut fra karakteren skjønner dere kanskje at det bestås med glans. Plata består av ni låter på under førti minutter, så materialet er rimelig effektivt uten altfor mye unødig fyllstoff. Ta åpningslåta «Calm In Ire (Of Hurricane» for eksempel. Starter med en akustisk intro og deretter et parti som er ganske episk for å gå over i fullt øs. Og plutselig slutter den der man kanskje forventer et lengre sluttparti. Og dette kjennetegner veldig mye av det vi får her. Man rekker ikke å bli lei en låt før den er ferdig. Jeg tror dette er en god mal på en plate som kan leve lenge. Nå er ikke dette noen Immortalskive, selv om likhetstrekkene selvsagt er mange. Det er mye mer heavy metal innpakket i låtene. Ikke at jeg skal plukke det og det riffet og si at her er det heavy metal, for black metal er det definitivt, men det er noe med helheten som gir denne følelsen. Noe som derimot er konkret er soloene til gitarist Ole Andre Farstad, der kommer virkelig det klassiske hardrockutrykket godt frem. Låter jeg vil trekke frem som favoritter er mer melodiske og episke «Harvest Pyre».

«Schytewinder» er en fantastisk låt som minner meg om I, og som nok fint går under heavy metal fanen. Bombastiske «Hecate» avslutter Abbaths eget materiale med høyt tempo ispedd et akustisk parti, og antas å være en vinner hos den klassiske Immortal fansen. Plata avsluttes med en cover av Bathorys «Pace Till Death». Den er såpass uptempo og rett i trynet og passer Abbath ganske så bra.

5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 05.juli 2019