Kategorier
Nyheter Skiver

Vega | Who We Are

En stadig stigende stjerne på AOR-himmelen de siste årene har vært engelske Vega, ikke minst takket være låtskrivermagien til tvillingbrødrene Martin, hhv James på keyboards og Tom på bass. Disse to har vært sjangerens go-to-guys for å få solide låter, og alle fra House Of Lords og From The Inside til Ted Poley og Joe Lynn Turner har nytt godt av dette.

Frontiers

En stadig stigende stjerne på AOR-himmelen de siste årene har vært engelske Vega, ikke minst takket være låtskrivermagien til tvillingbrødrene Martin, hhv James på keyboards og Tom på bass. Disse to har vært sjangerens go-to-guys for å få solide låter, og alle fra House Of Lords og From The Inside til Ted Poley og Joe Lynn Turner har nytt godt av dette. Deres tredje skive «Stereo Messiah» (2014) har til nå blitt regnet som deres beste utgivelse, men det spørs nok om ikke «Who We Are» kommer til å kuppe topplassen – for dette er en av årets aller beste skiver innen Melodic Rock/AOR. Bandet er tydelig inspirert av sen 80-tallsrock, men det låter likevel moderne, energisk og sultent. Her flommer det over av fengende melodier og massive allsang-refrenger som man lett kan forestille seg folkemengder stå og hoppe opp og ned til med armene rundt skuldrene på hverandre, kaukende av full hals. Tenk Def Leppard møter Harem Scarem – og bandet kan takke Harem Scarems vokalist Harry Hess som har gjort en strålende jobb som produsent her og skapt et oppdatert men klassisk lydbilde.

Låtmessig er det nesten urettferdig å trekke frem noen høydepunkter, for det er ikke noe dødpunkt her. Fra den eksplosive (ehem) åpningslåta «Explode» til avsluttende «Hurt So Bad» er dette en pur fest. Skal man på død og liv dra frem noe, så er «Saving Grace» Vegas potensielle sommerhit – en skikkelig godlåt med et refreng som biter seg fast i hodet som en rabiat grevling. «Ignite» er steintøff, «White Flag» ville vært en monsterhit i en rettferdig verden, «Every Little Monster» har blitt spilt igjen og igjen de siste ukene, introen på «For Our Sins» er bare fantastisk… og sånn kan man fortsette. Spesiell klapp på skulderen må vi også gi vokalist Nick Workman som har en utrolig spennvidde på stemmen sin, og gitarist Marcus Thurston som leverer korte men elegante og smakfulle soloer – jeg skulle gjerne hørt denne karen få anledning til å breie seg ut med en full shreddersolo på tampen av en låt.

Og siden en sekser er en uoppnåelig, ja nærmest mytisk, karakter her i gården, belønnes herved Vega med det nærmeste man kan kalle en toppkarakter. Issa, få med deg gubben og bandet hans til Oslo snart, gidder du? Please?

5,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 13.05.2016

Les også vårt intervju med Vega fra 2014.