Kategorier
Nyheter Skiver

UFO | The Salentino Cuts

La det være sagt med en gang at undertegnede har vært massiv UFO-fan siden jeg var 15, og har både kjørt til Göteborg og flydd til Manchester for å se de britiske legendene på scenen. Men nyhetene om at deres nye skive skulle bestå av coverlåter ble ikke møtt med jubelscener – 98,3% av alle coverskiver er venstrehåndsarbeid, pur latskap for å slippe å lage bra egne låter og gi ut noe som kan sammenlignes med bandets beste skiver.

Cleopatra

La det være sagt med en gang at undertegnede har vært massiv UFO-fan siden jeg var 15, og har både kjørt til Göteborg og flydd til Manchester for å se de britiske legendene på scenen. Men nyhetene om at deres nye skive skulle bestå av coverlåter ble ikke møtt med jubelscener – 98,3% av alle coverskiver er venstrehåndsarbeid, pur latskap for å slippe å lage bra egne låter og gi ut noe som kan sammenlignes med bandets beste skiver. De færreste av oss vil vel aldri satt f.eks. Def Leppards «Yeah!», Guns N’ Roses’ «The Spaghetti Incident?», Aerosmiths «Honkin’ On Bobo», Alice Coopers «Hollywood Vampires» eller Ozzys «Under Cover» på deres respektive Topp 10 – men det skal innrømmes at John Lennon, Johnny Cash, David Bowie og Rage Against The Machine gjorde mye riktig på sine coverskiver.

Og «The Salentino Cuts» faller dessverre i kategorien latmannsarbeid. De fleste låtene er ganske så oppbrukte og fantasiløse, som Yardbirds’ «Heart Full Of Soul» (som også Rush har covret), The Doors’ «Break On Through (To The Other Side)», Steppenwolfs «The Pusher», The Animals’ «It’s My Life», Montroses «Rock Candy» og Mountains «Mississippi Queen». Det funker derimot helt fint på både ZZ Tops «Just Got Paid» – hvor gitarguden Vinnie Moore virkelig skinner – og på Robin Trowers «Too Rolling Stoned», hvor hele bandet har full lift-off, og John Mellencamps «Paper On Fire» høres her virkelig ut som en UFO-låt.

Så har vi de mer merkelige låtvalgene. Ingen hadde vel forventet at UFO skulle covre Mad Seasons «River Of Deceit» (eller noe annet grungeband for den saks skyld), men det funker greit, om enn noe anonymt – gi meg heller orginalen med Layne Staleys nakne og nevrotiske stemme. Bill Withers’ «Ain’t No Sunshine» er vel covret av de fleste på denne jord, inkludert alle som har vært på Idol-audition, men jeg så ikke denne komme fra UFO. Og det er dessverre ikke en låt som passer Phil Moggs ellers så herlige stemme – her prøver han å få stemmen til å være noe den ikke er, og det høres bare feil ut.

I skrivende stund har vi akkurat fått bekreftet Tom Pettys dødsfall, og jaggu har ikke UFO vært forutseende nok til å inkludere den mer obskure Petty-låta «Honeybee» fra «Wildflowers», og den låter fett nok – nesten rein planking, men igjen løfter Vinnie Moore låta til uante høyder. (Hmmm… Tom Petty er død, men Pete Way går fortsatt rundt – hvor er rettferdigheten?)

I likhet med nesten alle andre coverskiver er dette en utgivelse som kan være litt interessant å spille igjennom første gang, men det er vanskelig å se for seg at jeg kommer til å høre på den flere ganger etter i kveld. Men for all del, hvis du i likhet med meg absolutt må ha alt, så kjøp den.

3/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 29.09.2017