Kategorier
Live Nyheter

Trivium @ Rockefeller, Oslo

Det var virkelig en helg med metallbonanza i Oslo by denne sene februarhelgen hvor omtrent alt som kunne krype og gå av konsertsteder var fullbooket med mer eller mindre storheter fra metallverdenen.

Fredag 24. februar 2017

Det var virkelig en helg med metallbonanza i Oslo by denne sene februarhelgen hvor omtrent alt som kunne krype og gå av konsertsteder var fullbooket med mer eller mindre storheter fra metallverdenen.

Trivium var blant første band ut denne fredagskvelden, og skulle prøve å omvende undertegnede som aldri har hatt helt sansen for denne «New Wave Of American Heavy Metal» som dukket opp i etterkant av millenniumsskiftet. Men når deres samtidige Avenged Sevenfold blåste meg bort med deres siste epos mot slutten av fjoråret holdt jeg alle muligheter åpne for Trivium og.

Og det var greit, for hjelpes for et fantastisk liveband! Og en spesiell konsertstart med ikke bare én, men to introer måtte til før amerikanerne entret scenen. En liten hyllest til Iron Maiden i form av «Run To The Hills» gikk over i «The End Of Everything» fra andreskiva «Ascendancy» og bandet freste ut med «Rain». Det merktes tidlig at størsteparten av publikum virkelig var blodfans og sang med på det aller meste, gammelt som nytt – og vokalist Matt Heafy nølte ikke med å flørte villig tilbake.

De overrasket litt med setlista ved å lene størsteparten på nevnte andreskive, mens sisteslipp «Silence In The Snow» bare så vidt ble presentert med kun tre låter. Om det er fordi den er litt omdiskutert blant fansen ettersom de har kuttet bort alt screamo og kjører kun cleanvokal vites ikke, men litt merkelig var det i mine øyne.

Det spiller for så vidt ingen rolle på helhetsinntrykket på konserten som var meget bra. Det eneste som ødela var en vanvittig skarp og fæl lyd under de første gitarsoloene som skar i øret, men dette bedret seg underveis. Og ellers var det et blodtight og sultent Trivium som gjorde fansen storfornøyde under den cirka halvannen times lange konserten og fikk gulvet til å gynge på praktisk talt hver eneste låt. Som nevnt innledningsvis var det den aller første gangen jeg bevitnet dem, men det blir langt ifra den siste. Hvordan de klarte seg i forhold til resten av metall-o-ramaen i Oslo by samme helg vites ikke da jeg ikke fikk med meg noen flere konserter, men de gjorde seg i hvert fall ikke bort i samsvar med resten – det er jeg helt sikker på.

«New Wave Of American Heavy Metal»? Loves it!

5,5/6 | Sven O. Skulbørstad

Foto: Arash Taheri