Kategorier
Nyheter Skiver

Treat | The Road More Or Less Traveled

I slutten av april de siste fire årene har det italienske plateselskapet Frontiers sin egen festival gått av stabelen i Trezzo utenfor Milano, og i fjor var våre svenske venner i Treat en av hovedattraksjonene.

Frontiers

I slutten av april de siste fire årene har det italienske plateselskapet Frontiers sin egen festival gått av stabelen i Trezzo utenfor Milano, og i fjor var våre svenske venner i Treat en av hovedattraksjonene. Etter at bandet kom sammen igjen for ti års tid siden (etter 13-14 års pause) har de gitt ut sine to aller beste skiver, og setlista denne kvelden hadde også fokus på «Coup de Grace» (2010) og «Ghost of Graceland» (2016) med ni av fjorten låter. Og det er helt greit!

I praksis er dette en nærmest prikkfri gjennomføring av en imaginær «Best Of Treat», med noen smakebiter fra 1989-skiva «Organized Crime» samt den Leppardske «Get You On The Run» fra debuten og deres største hit «World Of Promises», som til og med har blitt covret av In Flames. Ingen av musikerne i bandet kan kalles briljante virtuoser, men gitarist og låtskriver Anders Wikström leverer noen særs smakfulle soloer, og Jamie Borger (ex-Talisman) er som alltid en bunnsolid og hardtslående trommis. Bandets faste keyboardist er nok en gang fraværende (som han var på Oslo-konserten i høst), men på denne festivalopptredenen har Jona Tee fra H.E.A.T. steppet inn og gjør en strålende jobb – man merker overhodet ikke at de har en vikar med seg.

Lyden er nærmest mistenkelig bra til en liveskive å være, men her har vi hele konserten fra første til siste låt, på en time og ett kvarter. Hvis du var tilstede i Trezzo denne kvelden, er selvsagt dette den ultimate suveniren, og for Treatfans er det også et obligatorisk kjøp. Med på kjøpet får du også en DVD med hele showet, som vi ikke har sett idet denne anmeldelsen skrives, men når den slippes nesten eksakt ett år etter konserten, føler vi oss trygge på at det ikke er noe slurv.

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 21.04.2017