Kategorier
Multimedia Nyheter

The Winery Dogs | Dog Years – Live In Santiago & Beyond 2013-2016

Det kan virke en smule overkill å gi ut en boks med den samme konserten i tre ulike formater – på BluRay, på DVD (trenger man egentlig begge deler?) og på to CDer. Men som massiv supporter av Richie Kotzen, Billy Sheehan og Mike Portnoys powertrio, så tar vi imot alt vi kan få med åpne armer, hvem vet når vi neste gang får nytt materiale fra denne sensasjonelt fingernemme gjengen?

Loud & Proud

Det kan virke en smule overkill å gi ut en boks med den samme konserten i tre ulike formater – på BluRay, på DVD (trenger man egentlig begge deler?) og på to CDer. Men som massiv supporter av Richie Kotzen, Billy Sheehan og Mike Portnoys powertrio, så tar vi imot alt vi kan få med åpne armer, hvem vet når vi neste gang får nytt materiale fra denne sensasjonelt fingernemme gjengen? Portnoy og Sheehan har akkurat annonsert sitt nye superband Sons Of Apollo som skal turnere i hele 2018, mens Kotzen skal fokusere på sin 20 album lange solokarriere, så det blir neppe noe nytt Dogs-album før tidligst 2019.

I mellomtiden får fansen kose seg med denne konserten innspilt foran et fanatisk chilensk publikum i mai 2016. Det slår en fort hvor enkelt det kan gjøres – her er kun tre musikere, deres utstyr og et backdrop – ikke noen bomber, lasere, flammer eller andre gimmicker som tar fokus vekk fra det eneste som virkelig betyr noe – musikken. Låtene er hentet jevnt fra de to studioskivene, og kjemien mellom de tre bandmedlemmene er innlysende. Richie Kotzen er selvsagt midtpunktet som gitarist og vokalist – og kan du komme på en eneste annen musiker som er i nærheten av å være så fordømt dyktig på både vokal og gitar? Trukke det gitt! Stemmen hans minner tidvis skremmende om salig Chris Cornell, med en liten dash Coverdale tilsatt. Mike Portnoy er sjelden tilfreds med å være i bakgrunnen, og har mye av dialogen med publikum, og tar selvsagt helt av på soloen sin, hvor slagverket etterhvert ikke er nok – også gulvet og filmkameraet tas i bruk. Enhver bassist skulle nok hatt et eget Billy-cam på denne BluRay’en, for Sheehan tryller stadig frem magi som bare han kan – men mulig at soloen blir litt for lang for ikke-bassister. Kotzen trenger ikke noe eget gitarsoloparti, han spiller jo solo i hver eneste låt, men inntar scenen alene for en akustisk versjon av vakre «Fire», før han setter seg ved det elektriske pianoet for soullåta «Think It Over». Bra lyd og smakfull og stressfri filming er to stjerner til i boka.

I tillegg til konserten, er det også en femte disc med i denne boksen, en EP med fem låter som ikke er utgitt før, deriblant bikkjenes versjon av David Bowies «Moonage Daydream». Dette føles ikke som låter som ikke var bra nok til å komme med på skivene, men kanskje låter som ikke ville passet helt inn, som den nærmest progressive «The Game», den akustiske «Solid Ground» eller deres cover av Gary Wrights gode gamle «Love Is Alive». «Criminal» kjenner fansen allerede fra liveskiva «Unleashed In Japan»

Er du fan av The Winery Dogs, eller hvis du bare liker å se eksepsjonelle musikere gjøre det de gjør best, så er ikke dette så mye å lure på. Løp til Deres plateforhandler nå, eller stren til nærmeste EDB-apparat og bestill fra vår venn internettet.

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 04.08.2017

Les også: The Winery Dogs – har kommet for å bli