Kategorier
Skiver

The Enid | Dust

Robert John Godfrey er omsider i ferd med å høste anerkjennelse en visjonær komponist verdig, og det er usigelig fint å se veteranen aktiv i ny The Enid-konstellasjon.

RSK Entertainment

Robert John Godfrey er omsider i ferd med å høste anerkjennelse en visjonær komponist verdig, og det er usigelig fint å se veteranen aktiv i ny The Enid-konstellasjon. Riktignok var jeg ikke overbegeistret for lavmælt slepne ”The Bridge”, men årets ”Dust” – siste installasjon i trilogien ment å skildre bandets vei fra fortid til fremtid – ligger nærmere prosjektets opprinnelige rockesymfoniske marg. Godfreys distinkte tonespråk, hardt preget av romantikkens høvdinger, gjennomsyrer materialet og blir prangende vokalbåret av stortalentet Joe Payne, som er sagt å rekke over fem oktaver.

Versatile ”Born In The Fire” chevroterer aktpågivende og sakralt, før stykket åpner for rockens foredrag og rimelig fruktig Godfrey-melodikk, med irsk ferniss. Musikal-dynamiske ”1000 Stars” demonstrerer til fulle Paynes Freddie Mercury-lignamenter, er videre gnistrende pennet og mektig effektuert. Dramatiske ”Trophy” slår minst like hardt, mens smektende, sangharmoniserte ”Heavy Heart” plasserer et staselig punktum for The Enids mest konsistente album på flere år. Jeg skulle saktens ønske rytmeseksjonen var bedre forvaltet, både i legering og lydgjengivelse, men Godfrey og Paynes makkerskap tuftes på og viderefører ensemblets etos i såpass resonnabel grad at den gjengse fan vil si seg tilfreds.

4/6 | Geir Larzen

Utgivelsesdato: 25.03.2016