Kategorier
Nyheter Skiver

Tesla | Mechanical Resonance Live

For tretti år siden ble det sluppet en debutskive fra et band som skilte seg kraftig ut fra alle andre rockeband fra California på den tiden. Ikke nok med at tittelen “Mechanical Resonance” hørtes mer ut som Rush, men låtene var rocka, rootsy og hardtslående, og gutta i Tesla så ut som de kom rett ifra gata, i motsetning til spandexen og hårsprayen som dominerte rocken da.

Frontiers

For tretti år siden ble det sluppet en debutskive fra et band som skilte seg kraftig ut fra alle andre rockeband fra California på den tiden. Ikke nok med at tittelen “Mechanical Resonance” hørtes mer ut som Rush, men låtene var rocka, rootsy og hardtslående, og gutta i Tesla så ut som de kom rett ifra gata, i motsetning til spandexen og hårsprayen som dominerte rocken da. De hadde verdens beste management i Q-Prime, de var dyktige instrumentalister, og kompositorisk lå de også på et langt høyere nivå enn de fleste konkurrentene – steintøffe låter som “Modern Day Cowboy” satte standarden, men også de mykere låtene hadde muskler så det holdt – den pianodominerte “Changes” har så mye trøkk at det kan knapt kalles en ballade, mens vokalist Jeff Keith på den sakte byggende “We’re No Good Together” hørtes ut som Janis Joplin og Bon Scotts fortapte sønn. Og trumfesset ble spilt ut til slutt – avsluttende “Before My Eyes” er og blir et monster av en låt som viste en ekstrem modenhet i musikerne, med gitarist Frank Hannon som fremste låtskriver.

Selvsagt var det også mer lettspiste låter som gikk rett i ørene på det amerikanske radiopublikummet – Tesla gjorde “Little Suzi” av det totalt ukjente bandet Ph.D til sin egen, (en trend de fortsatte med “Signs” noen år senere), og “Gettin’ Better” satt som en kule på første lytt. Skiva har så til de grader tålt tidens tann, og trøkker like fint i 2016 som da den ble sluppet i desember 1986. Og i den anledning har Tesla funnet det betimelig å gi ut en liveskive inneholdende samtlige låter fra “Mechanical Resonance”, dog riktignok i en annen rekkefølge. Og bandet leverer fortsatt varene med gnist, selv om det skal innrømmes at den ellers herlige dyrevennen Jeff Keith begynner å bli litt vel skrikete i røsten nå – men han har blitt 57 år gammel, så det får godtas.

Har du studioalbumet, har du kanskje ikke veldig behov for denne liveversjonen – argumentet for innkjøp er den nye låta “Save That Goodness” som avslutter skiva – en helt kul midtempolåt (skrevet sammen med Def Leppards Phil Collen, som visstnok skal produsere Teslas neste skive) som letter med kvinnelig kor og ‘na-na-na’-allsang på tampen. For fans av Tesla er ikke dette noe å lure på – denne skal inn i samlinga.

5,5/6 | Geir Amundsen

Les også våre tidligere intervjuer med gitarist Frank Hannon fra 2014 og vokalist Jeff Keith fra 2010.