Kategorier
Nyheter Skiver

Tarja | The Brightest Void

Det var da voldsomt så pompøst og svulstig dette skulle være da, men det er vel kanskje ikke så rart når tidligere Nightwish-vokalist Tarja Soile Susanna Turunen-Cabuli beærer oss med et nytt soloslipp.

earMusic

Det var da voldsomt så pompøst og svulstig dette skulle være da, men det er vel kanskje ikke så rart når tidligere Nightwish-vokalist Tarja Soile Susanna Turunen-Cabuli beærer oss med et nytt soloslipp. Eller, egentlig er det mer som en forfølger til hovedskiva som er ventet litt senere i år basert på materiale som ikke ble med på den, og godt er det – for her var det ikke mye å juble for.

Tett og fint produsert, bandet spiller fint og de fleste har vel fått med seg at vår lille gullstrupe har vokalen sin i orden – selv om det høres ut som hun heller kunne tenkt seg jobb i en cheesy musikal à la «Les Misérables» eller noe. Men låtkvaliteten, den er heller laber. Ikke et eneste originalt riff eller tone for den saks skyld er mulig å oppspore, og musikken går like fort ut av det andre øret som det kom inn det ene uten å sette noe som helst preg på hukommelsen. Metallversjonen av James Bond-klassikeren «Goldfinger» kunne jeg fint gått et helt liv uten å høre, og resten av skiva er ikke mye bedre. Det vil si, bortsett fra nyinnspillingen av samarbeidet med Within Temptation, «Paradise (What About Us)» som faktisk er ganske så fet og høyner karakteren en smule.

Jeg kan absolutt se for meg at fans av både Nightwish, Tarja og «Les Misérables» for den saks skyld, sikkert kan hente noe ut av «The Brightest Void», men jeg setter nok heller på…noe helt annet.

2/6 | Sven Olav Skulbørstad

Utgivelsesdato: 24.06.2016