Kategorier
Nyheter Skiver

Sonata Arctica | The Ninth Hour

Sonata Arctica gir vel ikke ut et album i timen, men dette er i hvert fall deres niende album. Siden 1999 har de tronet som verdens snilleste metalband. De er en moderne utgave av Def Leppard, men samtidig klarer de å klamre seg til den gjeve metal-statusen.

Nuclear Blast

Sonata Arctica gir vel ikke ut et album i timen, men dette er i hvert fall deres niende album. Siden 1999 har de tronet som verdens snilleste metalband. De er en moderne utgave av Def Leppard, men samtidig klarer de å klamre seg til den gjeve metal-statusen. Det er vanskelig å toppe de første utgivelsene, men de har hele tiden levert kvalitet. Forrige album var et hederlig forsøk på å gå litt ut av komfortsonen, men nå er de tilbake med den glatte produksjonen og fengende låter.

En låt som «Life» er umulig å ikke like. Den emosjonelle vokalen til Tony Kakko er kanskje ikke særlig metal, men den passer perfekt til musikken. Det blir litt tamt i lengden, men det er Sonata Arctica som vi vil ha dem. En låt som utmerker seg litt er powerballaden «We Are What We Are», som nærmest er en hyllest til Scorpions. Absolutt godkjent utgivelse, men langt fra deres beste.

4/6 | Stig Rune Robertsen

Utgivelsesdato: 07.10.2016