Kategorier
Nyheter Skiver

Sivert Høyem | Lioness

Dette må være det beste jeg har hørt av Sivert Høyem siden Madrugada. Sjelden har vel stemmen hans kommet bedre frem enn på dette albumet.

Hektor Grammofon

Dette må være det beste jeg har hørt av Sivert Høyem siden Madrugada. Sjelden har vel stemmen hans kommet bedre frem enn på dette albumet. “Lioness” er et litt ­varmere album enn vi er vant til fra den ­kanten, fritt for synth og elektronikk, og ­preges heller av samspillet mellom musikerne, og Høyems akustiske gitar. Han har produsert plata selv, i samarbeid med sin faste gitarist Christer Knutsen.

Åpningslåta “Sleepwalking Man”, som også er første ­singel, er en vakker og melankolsk låt, ­akkurat sånn jeg liker å høre han. Spor ­nummer to, “Fool To Your Crown”, er kanskje det nærmeste Sivert kommer en gladlåt. Denne er nærmest umulig å ikke synge med på, med et ­ekstremt fengende ­refreng, jeg kan ikke skjønne annet enn at den må bli en ­radiohit. Videre kan jeg ­trekke frem låter som “It Belongs To Me”, med klare referanser til selveste Cohen, og “My ­Thieving Heart” som er en duett med Marie Munroe, helt i tråd med Nick Caves draps­ballader. Litt inspira­sjon fra Bowie finnes også, i låta “V-O-I-D”.

Høydepunktet på “Lioness” heter “Silences” og er en nydelig avslutning på hele albumet. En vakker låt som hyller natten, med en intro som gjør at jeg får lyst til å gå løs på Twin Peaks nok en gang.

5/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 29.01.2016