Kategorier
Nyheter Skiver

Shinedown | Attention Attention

Et av de mest oversette bandene her i Europa og Norge er uten tvil Shinedown fra Florida, som derimot er massive i hjemlandet, med 23 Top 10 hits på Rock Charts, og 11 av dem på førsteplass – flere enn f.eks Metallica, Tom Petty eller Aerosmith!  

Atlantic

Et av de mest oversette bandene her i Europa og Norge er uten tvil Shinedown fra Florida, som derimot er massive i hjemlandet, med 23 Top 10 hits på Rock Charts, og 11 av dem på førsteplass – flere enn f.eks Metallica, Tom Petty eller Aerosmith!

De er nå tilbake med sitt sjette album «Attention Attention», et slags konseptalbum som foregår i hodet på en person, en ganske mørk reise om å overvinne sine personlige demoner og komme seg ut og opp igjen. Musikalsk kan man kanskje kalle dette moderne og melodiøs hard rock med massive arenarefrenger.

Etter en kort intro dundrer det i gang med første singel og en av bandets tyngste låter noensinne, «Devil». Brent Smith er stadig en fantastisk vokalist med en knallsterk stemme, og setter umiddelbart sitt preg på låta, som også har et sterkt og fengende refreng, som gir den glassklare beskjeden ‘It’s about to get HEAVY’. At plateselskapet på presseskrivet oppgir Imagine Dragons som en referanse tok både Smith og undertegnede som en fornærmelse, men på starten av enkelte låter (som andrelåta «Black Soul») skjønner jeg hvor de vil – men når Shinedown klinker til med refrengene, blåser de Imagine Dragons fullstendig til havs. De har sykt mye mer trøkk, både i musikken og i vokalen. Og de har et skattekammer av kremlåter å by på her. Fra tittellåta via herlige «Monsters» til den småfunky «The Human Radio», og alle med refrenger som det bare er å legge hodet tilbake og kauke med på. Skiva ender med den oppløftende «Brilliant», noe også låta er.

Rekkefølgen på låtene er kanskje ikke optimal, men når du først får grepet på historien som tekstene formidler, så gir det hele mye mer mening. Nå er det ikke samtlige låter som er like bra – «Get Up» er f.eks en bra låt, men jeg har hørt det før, og bedre, fra Shinedown. De gjør en snedig twist med den påfølgende låten «Special» som har nærmest identisk musikk men en annen melodilinje og tekst, og de to låtene smelter sammen på tampen.

Er du allerede fan av Shinedown, kommer du garantert til å elske denne også – men gi den litt tid, personlig ble jeg litt skuffet ved første gjennomhøring før den begynte å vokse og vokse. Fortsatt er nok «Amaryllis» favoritten, men «Attention Attention» er en knallsterk skive som garantert kommer til å verve bandet nye fans.

5/6 | Geir Amundsen 

Utgivelsesdato: 04.05.2018