Kategorier
Retro

Sanguine Hum | What We Ask Is Where We Begin

Fjorårets dobbeltalbum, ”Now We Have Light”, plasserte Sanguine Hum så smått på det progressive kartet, etter et par mediokre plateprosjekter.

Esoteric Antenna

Fjorårets dobbeltalbum, ”Now We Have Light”, plasserte Sanguine Hum så smått på det progressive kartet, etter et par mediokre plateprosjekter. Denne utgivelsen foreligger også i dobbeltformat, og rommer gruppas reelle debutplate fra 2006, som, ufattelig nok, kun formådde lansering i digital nedlastningsform, under bandnavnet Joff Winks Band. Mye kan gå galt her i verden, men nu velger Esoteric Antenna å presentere materialet i proper tapning, hvor disk to bunter instrumentalinnspillinger, remikser og upubliserte enkeltspor.

Musikalsk innestår slippet svermerisk og flegmatisk rock av symfonisk valør. Stoffet faller lett i øret, men holder ikke kompositorisk mål, og vil i alle henseender leses som en skuffelse av de som tror skiva følger opp ”Now We Have Light”. ”Milo”, med drypp av pophogget jazz, kommer best fra det. At bandet kjenner platene til Echolyn og Spock’s Beard ligger i dagen, men i 2006 var ikke så til hjelp for Sanguine Hum.

Geir Larzen

Utgivelsesdato: 05.02.2016