Kategorier
Festivaler Live Nyheter

Sahg @ Infernofestivalen

Det er påske, og som alle metallhoder i Norge vet, betyr det Infernofestival. Sahg var ett av bandene som skulle spille på John Dee på åpningskvelden.

Onsdag 24. mars 2016
John Dee, Oslo

Sahg er et band jeg har hørt mye om, men ikke hadde noe forhold til før denne konserten. Jeg hadde fått inntrykk av at det var et band med growlevokal, og siden det ikke er helt min kopp te har jeg egentlig aldri sjekket ut bandet skikkelig. Men fordi de har fått så mye gode omtaler var det nå på tide.

Det er påske, og som alle metallhoder i Norge vet, betyr det Infernofestival. Sahg var ett av bandene som skulle spille på John Dee denne åpningskvelden, og mange hadde tatt turen for å få med seg dette bandet. Jeg hadde ingen forventninger, og det var like greit for jeg hadde aldri kunnet se for meg det som skulle skje på scenen.

Jeg tok feil angående vokalen. Her var det ingen growling, derimot har vokalist Olav Iversen en solid stemme som akkompagnerer den like imponerende instrumentspillingen. Publikum var ikke særlig varme i trøya da de spilte den første låta, fra deres kommende album. De spilte tre nye låter fra dette albumet som blir deres femte i rekken, og jeg fikk bakoversveis av hvor tight dette bandet er, og hvor samkjørte de er. Da «Slip Off The Edge Of The Universe» ble spilt, med en fantastisk gitarsolo, merket jeg at hårene på armen reiste seg og rockefoten var plutselig i gang. Og låter som «Universe», «Godless Faith» og «Pyromancer» kom som perler på en snor denne kvelden.

Det var første gangen jeg så bandet live, jeg vet ikke hvordan de hørtes ut tidligere, men etter en del utskiftninger i bandet later det til at de nå har funnet oppskriften på hvordan et band skal låte. Det er kanskje ikke så rart siden de nåværende medlemmene har erfaring fra band som Manngard, Hellish Outcast, Deride og Grimfist. Det må jo bare bli bra. Og det er det. Fra første låt innså jeg fort hvorfor folk liker bandet og hvorfor jeg har hørt om dem over alt. Det er et solid band, med sammenheng i rytmer og vokal, og alle utfyller hverandre godt.

Publikum var lenge litt slappe, og ble ikke helt med før nest siste låt. Jeg mener helt ærlig at dette bandet fortjener en større plass å spille på, og et mye bedre publikum. Bandet leverte fløyelsmyke gitarsoloer, og lyden denne kvelden var krystallklar, noe som gjør at vokalen og musikken kommer sterkere frem. Dette bandet har helt klart utviklet seg siden første album (noe jeg selvfølgelig har sjekket ut i etterkant av konserten), og de har funnet en kombinasjon som fungerer veldig bra. Musikken høres ryddig, samkjørt og balansert ut. Sahg er et band med mye energi, og man kan tydelig se at de har glede av å spille for et publikum.

5/6 | Linda Nur Chbib

Foto: Arash Taheri