Kategorier
Nyheter Skiver

Sabaton | The Last Stand

Sabaton har såvisst funnet sitt spor, hvilket innbefatter tanks og krigshistorie. Så også på dette albumet som har fått tittelen «The Last Stand». Vokalist og låtskriver Joakim Brodén ser ingen grunn til å finne opp kruttet på nytt, når det fins nok å ta av i historiebøkene. Denne gangen har temaet altså falt på historiske siste slag.

Nuclear Blast

Sabaton har såvisst funnet sitt spor, hvilket innbefatter tanks og krigshistorie. Så også på dette albumet som har fått tittelen «The Last Stand». Vokalist og låtskriver Joakim Brodén ser ingen grunn til å finne opp kruttet på nytt, når det fins nok å ta av i historiebøkene. Denne gangen har temaet altså falt på historiske siste slag. Åpningslåta «Sparta» handler naturlig nok om kong Leonidas, hans 300 spartanere og slaget ved Thermopylene, og høres nærmest ut som et kamprop, akkompagnert av synth og doble basstrommer.

«Diary Of An Unknown Soldier» er en monologisk prateseksjon på omlag ett minutt, som heldigvis avløses av den desto mer catchy «The Lost Battalion». Dette er første singel fra albumet, kloklig valgt på grunn av sitt nesten messende refreng, hvor trommesettet er byttet ut med et 50-kalibers maskingevær.

Tittelsporet er en oppvisning i melodiøse refreng, etter en pompøs intro med kirkeklokker. Låta handler om de tapre soldatene i Sveitsergarden som skulle forsvare Vatikanet under plyndringen av Roma i 1527. En historie som fortjener både koring, modulering og en outro som hadde glidd rett inn i Melodifestivalen. «Shiroyama» er omtrent like catchy, og handler om samuraienes siste slag. Min favoritt på denne skiva heter «Winged Hussars» – en låt som er ekstremt lett å synge på, og få på hjernen.

Kjøper du Limited Edition-utgaven får du med en live-DVD og to bonusspor (hvis coverlåter kan kalles en bonus); «Camouflage» (Stan Ridgway) og «All Guns Blazing» (Judas Priest).

Du må nok like selve konseptet Sabaton for å nyte denne plata, men liker du deres tidligere album vet du hva du får her. Jeg må innrømme at Sabaton ikke er det første jeg velger når jeg skal sette på en kvalitetsskive, de er mer et liveband for meg. Med sin enorme spilleglede, og tanks, på scenen funker dette best som festmusikk.

3,5/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 19.08.2016