Kategorier
Nyheter Skiver

Pixies | Head Carrier

Skiva åpner riktig så bra med tittelsporet; «Head Carrier» er en opptur som øker forventningene for resten av albumet. Men de klarer ikke helt å følge den opp dessverre. Etter å ha gått hardt ut og åpnet med skivas sterkeste spor, går det en smule nedover – med visse unntak.

Pixies Music

Pixies er et band jeg hadde et nært forhold til på 90-tallet. Bandet la opprinnelig opp i 1993, men så samlet de troppene igjen i 2004. Det skulle gå ti år før de ga ut en ny fullengder; «Indie Cindy» ble sluppet i 2014. Riktignok uten Kim Deal (bass, vokal) som valgte å forlate bandet året før. På nye «Head Carrier» er det gledelig å høre at de nok en gang har fått med seg en kvinnelig vokalist – Paz Lenchantin har steppet inn på bass og vokal, og bidrar til at det typiske Pixies-soundet er mer tilstede her enn på forrige skive hvor Black Francis sto for det meste av vokalen selv. Dog er fortsatt ikke Pixies helt det samme uten Kim Deal.

Skiva åpner riktig så bra med tittelsporet; «Head Carrier» er en opptur som øker forventningene for resten av albumet. Men de klarer ikke helt å følge den opp dessverre. Etter å ha gått hardt ut og åpnet med skivas sterkeste spor, går det en smule nedover – med visse unntak. Ett av disse unntakene heter «All I Think About Now», og er den låta som minner mest om gamle Pixies. Faktisk så mye at den nesten er en rip-off av deres egen episke «Where Is My Mind?». Det sier seg selv at det ikke er mulig å kopiere denne låta. Andre høydepunkter her er «Tenement Song», «Bel Esprit», «Oona» og «All The Saints». Albumet består av 12 spor, som spilles kjapt igjennom på en drøy halvtime.

3,5/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 30.09.2016