Kategorier
Nyheter Skiver

Pagan’s Mind | Full Circle

Det er ikke rent få utgivelser som kommer i etterkant av ProgPower-festivalen årlig. De filmer alt og tilbyr band opptakene for en billig penge. Dette slår så til de grader begge veier. Et band fremstår ikke mer live enn fra en slik vinkling.

SPV

Det er ikke rent få utgivelser som kommer i etterkant av ProgPower-festivalen årlig. De filmer alt og tilbyr band opptakene for en billig penge. Dette slår så til de grader begge veier. Et band fremstår ikke mer live enn fra en slik vinkling. Mangt et neo-progband har blitt blottlagt med null scenepersonlighet og rustent samspill gjennom disse utgivelsene. I en slik setting presenterer Pagan’s Mind å publisere et to og en halv timers sett med null visuelle effekter eller redigering. Det er herlig arrogant, og de gjør det fordi de kan. De er et band bestående av særdeles dyktige musikere. De er velsignet med en musikalsk trommis. Han gjør langt mer enn å telle takter mens han spiller. De har en gitarist som spiller for to og en vokalist som uten problemer holder ut i to og en halv time. De gjennomfører en tilnærmet plettfri konsert og det er egentlig veldig lite å kritisere.

Michael Eriksen dukker også opp til noen fine duetter mot slutten og setter et verdig punktum for kvelden. Det eneste problemet jeg har med konserten er at de starter med å spille «Celestial Entrance» i sin helhet for første gang. Mange vil nok hevde at det er deres beste album. Om ikke hadde de vel heller ikke spilt det i sin helhet. Det er i hvert fall min tanke. Dette fører til at andre halvdel av konserten kommer litt i skyggen. Konserten utgis på CD med DVD inkludert og Blu-Ray. Jeg tviler på at det er stor forskjell på bildekvalitet.

5/6 | Stig Rune Robertsen

Utgivelsesdato: 06.11.2015