Kategorier
Skiver

Northquake | Words In Disguise

For litt over ett år siden kjørte Northquake EPen «Victorious» ut på markedet som en appetittvekker til denne utgivelsen. Det ble en solid femmer den gang. 1. juni ble det digitale albumet «Words In Disguise» lansert. 

Northquake Records

For litt over ett år siden kjørte Northquake EPen «Victorious» ut på markedet som en appetittvekker til denne utgivelsen. Det ble en solid femmer den gang. 1. juni ble det digitale albumet «Words In Disguise» lansert.

Men ting har skjedd. Blant annet har vokalist Jan Le’Brandt takket for seg og Northquake er nå redusert til en trio. Akkurat dét trenger ikke å være et problem i seg selv. Bandsjef Rolf Amundsen har tatt over vokalen, mens hardtslående Øyvind Karlsen fortsatt dundrer i vei bak slagverket og gitarist Knut Bakkevold trakterer seks-strengeren like skråsikkert som tidligere. Amundsen står for øvrig også oppført som produsent mens det ikke foreligger noen informasjon om bass og keyboard.

Kvaliteten på denne åttespors-utgivelsen er det ingenting å si på. Lydbildet er moderne og gitarene snerrer med kompakte riff over en melodiøs grunnlinje. Vi får prog-innslag og fengende soloer. Dette er solid heavy metal og det er lett å få assosiasjoner til de tyske metal-legendene Helloween. Likevel savner jeg Le’Brandts innlevelse og imponerende stemmekontroll, for i motsetning til Le’Brandt låter Amundsen til tider en smule anstrengt og monoton.

«Words In Disguise» åpner med barske «Another Day». Riffene truer nådeløst med å flerre deg i stykker mens refrenget er en solskinnshistorie. Bandet har også valgt å ta med knallsterke «Victorious» blant de åtte utvalgte. Om man vil det eller ei er det ikke til å unngå en sammenlikning med utgivelsen med Le’Brandt på vokal. Låten er fortsatt noe av det tøffeste som er produsert under finnmarks-himmelen, men vokalsporet klarer ikke helt å leve opp til standarden Le’Brandt satte. Kanskje litt urettferdig, men når forventningene er skrudd helt til værs av en vanvittig EP- utgivelse blir det fort sånn.

Det Karasjok-forankrede bandet er heller ikke redd for å flørte med pop-sjangeren, noe tittellåten «Words In Disguise» er et vitnesbyrd om. Bandet sitter utvilsomt på kvaliteter og er helt klart blant de mest spennende fra Nord-Norge innen heavy-sjangeren. Bandets teft for fengende refrenger og melodier kombinert med eksperimentelle passasjer vitner om en fryktløs trio.

Jeg hadde dog forventet meg en liten revolusjon innenfor sjangeren etter EP’en «Victorious», og akkurat den må nok vente på seg. Men om ikke en revolusjon ligger for dagen må jeg likevel trekke frem «Wolf In The Night». Northquake er mestere på detaljer der deilig og spennende krydder ligger gjemt blant solide musikalske blokker. «Wolf In The Night» er en slik låt. Revolusjon kom kanskje ikke denne gang, men et gryende opprør er definitivt på gang.

4/6 |  Freddy Ludvik Larsen

Utgivelsesdato: 01.06.2018