Kategorier
Skiver

Megadeth | Dystopia

Endelig har thrashlegenden Dave Mustaine tatt med seg sitt elskede Megadeth på en solid utgivelse. Det er lenge siden sist jeg hørte en like potent og angrepslysten gjeng på en Megadeth-plate som det jeg hører på ”Dystopia”.

Universal

Endelig har thrashlegenden Dave Mustaine tatt med seg sitt elskede Megadeth på en solid utgivelse. Det er lenge siden sist jeg hørte en like potent og angrepslysten gjeng på en Megadeth-plate som det jeg hører på ”Dystopia”. Mulig det er de to nye musikerne i Chris Adler på trommer og Kiko Loureiro på seks-strengern som gjør dette, eller at det er så enkelt som at Mustaine og bassist David Ellefson bare har bestemt seg for å sparke litt ræv igjen.

Uansett, Megadeth er fortsatt et band som må regnes med i thrashverdenen. ”Dystopia” er en dyster fortelling om et desillusjonert samfunn, og selv om at den godeste Dave aldri kommer til å bli noen Bob Dylan når det kommer til tekstskriving, fungerer dette likevel på Megadeth-vis. Det hele holdes sammen av en tight rytmeseksjon og aggressive gitarer.

Personlig har jeg ”Poisonous Shadows” som favoritt, men her er flere sterke låter som bare vokser og vokser jo mer du hører dem. For å nevne en annen kuriositet, instrumentalen ”Conquer Or Die” er en lekkerbisken det bare er å finne frem luftgitaren på.

4,5/6 | Freddy Ludvik Larsen

Utgivelsesdato: 22.01.2016