Kategorier
Skiver

Marius Danielsen | Legend Of Valley Doom

Jeg har fulgt dette prosjektet i mange år og stadig blitt forbløffet over hvilke navn unge Danielsen har annonsert til sin tredelte metalopera. Blir virkelig spennende å se hvem som dukker opp på de neste platene. Omtrent 35 musikere har bidratt på debuten, så det sier seg selv at det blir mye klipp og lim.

Crime Records

Jeg har fulgt dette prosjektet i mange år og stadig blitt forbløffet over hvilke  navn unge Danielsen har annonsert til sin tredelte metalopera. Blir virkelig spennende å se hvem som dukker opp på de neste platene. Omtrent 35 musikere har bidratt på debuten, så det sier seg selv at det blir mye klipp og lim. Likevel er helhetsinntrykket ganske komplett. Det er mange kjente navn på gjestelisten, så platen selger seg nok selv. Hvor mye arbeid vokalistene har lagt i dette varierer nok og som i alle slike produksjoner blir det tendenser til oversynging. De fleste låtene starter med et høyt skrik overlappet et dusin ganger og det blir fort for mye av  det gode. Låtmaterialet er særdeles oppskriftmessig og det er ikke gjort noe forsøk på å komme opp med noe originalt konsept. Det står en viss respekt av å helhjertet komme opp med klisjéfyllt power metal.

Eneste direkte dårlige låt er gladsangen «Free As The Wind». Jeg har aldri vært noen stor fan av pumpkin tracks og denne går definitivt under den kategorien. Låten som skiller seg mest ut er «Mirror of Truth», med et refreng som hentet fra «Brave New World». Referansene til Avantasia er også umulig å ignorere og Tobias Sammet er faktisk nevnt i takkelisten. Platen fremstår nærmest som en hyllest, mens hovedfokus burde vært å gjøre det bedre enn Sammet. Avantasia er tross alt ikke noe mesterverk, selv om det nok er å banne i kirken…

4/6 | Stig Rune Robertsen

Utgivelsesdato: 20.11.2015