Kategorier
Live Nyheter

Maraton @ Martins, Lillestrøm

Dette var Maraton’s første konsert i Lillestrøm, hjembyen til frontmann Fredrik Bergersen Klemp. Tidligere i år spilte de på hovedscenen på Trondheim Rocks foran tusener av folk. Vi benyttet anledningen til å se det progressive poprockbandet i et litt mer intimt format på Martins.

Lørdag 21.september 2019

Dette var Maraton’s første konsert i Lillestrøm, hjembyen til frontmann Fredrik Bergersen Klemp (som også er vokalist i 22). De har vært forband for band som Leprous, Circus Maximus, Three Days Grace og Enslaved, og tidligere i år spilte de på hovedscenen på Trondheim Rocks foran tusener av folk. Vi benyttet anledningen til å se det progressive poprockbandet i et litt mer intimt format på Martins, hvor lydbalansen og lydkvaliteten var overraskende bra for et såpass lite lokale.

Maraton tar pop-estetikken fra Muse og kombinerer det med de tunge rytmene fra Mars Volta, og en liten dose av Leprous på toppen. Maraton leverte en setliste som inkluderte mange låter fra deres debutalbum «Meta», som ble sluppet på Indie Recordings i april, og sparket i gang med «Prime», en atmosfærisk tech-metal låt med kjapp tromming fra Frank Nordeng Røe og noen imponerende bassløp fra Vegard Liverød. Starten på denne låta hadde passet ypperlig som lydsporet i starten av en science fiction-film. Deretter fulgte en ny låt, «Almost Human», hvor Klemp fikk vist frem at han behersker en høy falsettvokal på helt nydelig vis.

Bandet ble godt støttet av et ekstremt entusiastisk og fortrinnsvis ungt publikum helt fra starten av, godt hjulpet av det faktum at Klemp er en energisk, oppmerksom frontmann som stadig hoppet ut i folkemengden, tok folk i hendene og løp i trappa. Gitarist Jon Vegard Næss underholdt også publikum med å bruke både en ølflaske og mikrofonstativet som slide på strengene. Han briljerte særlig på et av kveldens høydepunkter, «Altered State», en melodisk og rythmisk prog metal-låt som minte sterkt om bandet Haken. Keyboardist Magnus Johansen la også soniske lag på kaka.

Publikum ble faktisk så høylydt entusiastiske at Klemp måtte kauke «Hold kjeft!» i mikrofonen for å introdusere siste låt. «Vi sier det sammen på tre – 1, 2, 3!» Publikum brølte «Spectral Friends», en låt som ved første øyenkast kan virke som en kjærlighetssang, men som faktisk handler om gaming, et emne som mange unge progfans kan relatere til. Denne relasjonen med yngre fans viser hvorfor Maraton var Norges mest streamede progband i 2018.

Bandet var tett samspilte og polerte, og var aldri ute å kjøre. Når man kombinerer det med en energisk frontmann med falsettvokal og melodisk drevet musikk med sterke refrenger, er det tydelig at Maraton er et band du bør følge nøye med på i tida fremover. (Intervju med Maraton i neste nummer av Norway Rock Magazine!) 5/6

Tekst og foto: Anne-Marie Forker