Kategorier
Nyheter Skiver

Madder Mortem | Red In Tooth And Claw

Jeg har latt meg glede av Madder Mortem på konsert ved et par anledninger, men jeg har i grunnen aldri satt meg ned for å virkelig lytte til noen skive. Før nå. Dumme meg. “Red In Tooth And Claw” er nemlig intet annet enn en strålende skive i ett og alt, og jeg kjenner jeg smågremmer meg litt på deres vegne over at de gjerne settes i bås med overpompøs smågoth som Evanescence og Nightwish.

Karisma & Dark Essensce

Jeg har latt meg glede av Madder Mortem på konsert ved et par anledninger, men jeg har i grunnen aldri satt meg ned for å virkelig lytte til noen skive. Før nå. Dumme meg. “Red In Tooth And Claw” er nemlig intet annet enn en strålende skive i ett og alt, og jeg kjenner jeg smågremmer meg litt på deres vegne over at de gjerne settes i bås med overpompøs smågoth som Evanescence og Nightwish – Madder Mortem har så uendelig mye mer å by på enn akkurat dette. Jovisst er det dramatisk, men det er en helt annen substans i denne dramatikken enn hos de nevnte. Madder Mortem heller mer mot de teatralsk mørke, innsnikende – nesten uhyggelige – stemningene en gjerne finner hos tunge progaktører som Anekdoten, og de styrer mesterlig unna enhver klisjé som måtte melde seg – i motsetning til andre, som ikke formår å styre unna et eneste lite slikt skjær, men gjerne heller aktivt velger å sikte seg inn.

Skiva varierer flott, fra det knallharde og blytunge, som åpningskuttet “Blood On The Sand”, til det vakre, svevende, og de fornekter seg heller ikke ei låt med popsnitt, men også “Pitfalls” har massivt mye mer å by på enn de fleste andre får til. Vokalen er det naturlige fokalpunktet, men om så denne er aldri så strålende utført, med imponerende stort, mangefasettert spenn og flott dynamikk, så skal det så visst ikke glemmes at det ligger et knalldyktig band under og bak – det skjer flotte detaljeringer absolutt hele tida, og det er tight som en sykkelshorts – bare at det lukter veldig mye bedre.

Ad totalum rett og slett en feiende flott oppvisning fra Madder Mortem, dette her, en av de bedre skivene jeg har hørt i år.

5/6 | Wilfred Fruke

Utgivelsesdato: 28.10.2016