Kategorier
Skiver

Lost Society | Braindead

Det sies at LS har levert hjernedød thrash siden 2010, uten at det er særlig belegg for påstanden, om en skal dømme etter denne skiva. Ikke er det rein thrash, og ikke er det i nærheten av å være hjernedødt.

Nuclear Blast

Det sies at LS har levert hjernedød thrash siden 2010, uten at det er særlig belegg for påstanden, om en skal dømme etter denne skiva. Ikke er det rein thrash, og ikke er det i nærheten av å være hjernedødt. De spenner forholdsvis bredt innenfor sitt virkefelt, fra tungt og groovy til klassisk thrash, spesielt i Anthrax- og Testament-gatene, til det kjappe, nesten Slayer-aktige til mer nü-inspirerte greier. Sistnevnte kan jeg i grunnen spare meg for, men å høre resten av menyen framført av et så tight band er temmelig kult.

Spesielt høy klasse er det over det gitarmessige, og særlig soli er lekre, litt i Nuno-land. For meg tryner det en del med det vokale. Ikke bare det at det hovedsakelig må bæljes så grønnjævlig, men mest at det i partier vises en vokal av en helt annen klasse og kaliber, mer i retning av Down-Anselmo. Dette velges altså aktivt bort til ‘fordel’ for håpløs drittungebæljing, skjønn det den som kan. Uansett; låtene her er jevnt over sterke og godt nok variert i massevis, men de har ingen «Over The Wall» eller «Angel Of Death» å vise til, i alle fall ikke riktig ennå. Gitarlekkeriene trekker veldig opp, bæljebrølinga trekker veldig ned, og totalt havner vi på godt over snittet.

4/6 | Wilfred Fruke

Utgivelsesdato: 12.02.2016