Kategorier
Multimedia

Live At Wacken 2015 | 26 Years Louder Than Hell

Ah, festival-DVDer…! Det er noe veldig digg med å slenge seg ned i lazybag’en med en iskald duggfrisk og dra på festival samtidig – hvis produksjonen er bra. Slår definitivt ikke å fysisk være tilstede, men et absolutt adekvat alternativ er det uansett. Og en udiskutabel fordel er at man bare kan skippe banda man ikke liker.

Warner Music

Ah, festival-DVDer…! Det er noe veldig digg med å slenge seg ned i lazybag’en med en iskald duggfrisk og dra på festival samtidig – hvis produksjonen er bra. Slår definitivt ikke å fysisk være tilstede, men et absolutt adekvat alternativ er det uansett. Og en udiskutabel fordel er at man bare kan skippe banda man ikke liker, uten at man trenger å gå spesifikt inn på hvilke eller hvor mange det måtte gjelde.

Judas Priest innleder den drøyt 2,5-timers lange musikkproduksjonen, hvor «Painkiller» er en absolutt innafor låt å sparke i gang med. Halford & Co gjør for så vidt en grei figur, selv om det nå høres at Rob’ern ikke er 20 lenger. Men hva i alle dager har skjedd med Glenn Tipton? Han leverer den slappeste gitarsoloen jeg kan huske å ha hørt, og på akkurat den låta funker det rimelig dårlig. Han er faktisk helt ute, og nykomlig Richie Faulkner er skremmende mye hvassere (vil tippe det er derfor Tipton praktisk talt er skrudd helt ut av lydmiksen under resten av låta). Ellers blir det for mye å gå inn på hvert band, da resten av artistene (Sabaton, Cradle Of Filth, Europe, Danko Jones og Annihilator for å nevne noen få) leverer nok til å få respektive fans til å få vann i munnen. Men for å komme inn på hvem som ikke er representert; Hvor i alle dager er Dream Theater? Black Label Society? Rob Zombie, Sepultura, Within Temptation? De kunne godt ha kutta ned (eller bort) konkurransebanda helt i slutten som bare blir tøys og tull for min del og heller hatt med noen av de over – det ville ha heva produktet en hel del.

Og til selve produksjonen – den er virkelig en nytelse å fordøye, både lyd og bilde er knallskarpt helt og fullt igjennom den doble DVDen med et unntak som må nevnes: Sync’en under Skindred er det absolutt verste jeg noensinne har sett og hører ingensteds hjemme på et produkt man betaler penger for. Hvordan det har sluppet igjennom nåløyet kan jeg ikke for mitt liv fatte og begripe.

Når det er sagt så er det alt i alt en absolutt brukbar pakke vi får her, sett bort ifra åpenbare manglende artister, en halv DVD med fjas og elendig håndverk under Skindred. Tipper at de som fysisk var der har mange fine minner de kan gjenleve ved gjensyn, og vi andre får et godt innblikk i fjorårets Wacken.

3,5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato: 05.08.2016