Kategorier
Retro

Kurt Cobain | Montage of Heck: The Home Recordings

Den auditive ledsageren til fjorårets glitrende dokumentarfilm spleiser kassettspilleropptak som aldri var ment å nå offentlighetens lys. Skiva gjør verken Cobain eller Nirvana noen tjenester; ikke fansen heller, for den saks skyld.

Geffen

Den auditive ledsageren til fjorårets glitrende dokumentarfilm spleiser kassettspilleropptak som aldri var ment å nå offentlighetens lys. Skiva gjør verken Cobain eller Nirvana noen tjenester; ikke fansen heller, for den saks skyld, eller hva sies om 31 særs variable innspillinger forrettet med ustemte kassegitarer av en stort sett nedsnødd låtskriver?

Dersom du har behov for å komme nærmere avdøde, og tror det i så måte er fruktbart å lytte til provisorisk skrål, akkompagnert av lydeksperimenter, støykollasjer og høyhastighetsavspilte sketsjer, skal ingen hindre deg. Et par tidlige demoskisser av musikk som senere blomstret i fullstøpt albumformat holder en viss interesse. Selverkjennelsen ”Aberdeen”, uten så mye som en strengeberøring, holder størst verdi, men har du hatt hjerneceller nok til å investere i ”Montage Of Heck”-filmen behøver du ingenlunde fonogrampartneren.

Geir Larzen

Utgivelsesdato: 13.11.2015