Kategorier
Retro

King Diamond | The Spider’s Lullabye

Denne skiva husker jeg skuffet meg da den kom i 1995. Når jeg hører på den nå skjønner jeg ikke helt hvorfor. Greit nok, det er et par anonyme låter i motsetning til de jevnt gode forgjengerne, men jaggu er det da for det meste gode låter her også.

Metal Blade

Denne skiva husker jeg skuffet meg da den kom i 1995. Når jeg hører på den nå skjønner jeg ikke helt hvorfor. Greit nok, det er et par anonyme låter  i motsetning til de jevnt gode forgjengerne, men jaggu er det da for det meste gode låter her også. Nå skal jeg uansett ikke anmelde dette som et nytt album, for som vanlig når Metal Blade koster på seg reutgivelser, er det gjerne litt konfekt til fansen. På denne skiva er det en bonus-CD med fire demoversjoner av skivas låter. Dette er versjoner King har laget på en firespors opptager med programmerte trommer, gitar og synth. Deretter har han møtt Andy LaRocque i et demostudio, hvor denne har lagt på leadgitar mens King har lagt på vokal. Ganske så basic og artig å få et lite innblikk i hvordan band jobber. Kanskje burde man ha fylt opp bonus CDen med noe livemateriale eller et intervju, da fire låter på en CD kan virke litt sparsommelig. Nytt cover i anledning reutgivelsen er det blitt, i tillegg til linear notes og nye bilder. Alt i alt er det en flott og verdig 20-års hyllest.

Ronny Østli

Utgivelsesdato: 27.11.2015