Kategorier
Nyheter Retro

Judas Priest | Turbo 30

I anledning at det har gått 31 år siden Judas Priest ga ut sitt kontroversielle «Turbo»-album, lanseres det nå en 3-discs 30-års jubileumsutgave av skiva. Mye stygt ble sagt om synthene, trommemaskinene og kommersialiseringen da Priest slapp denne, men det var slik det var da – også band som Iron Maiden syslet med synthgitarer på «Somewhere In Time» som kom omtrent samtidig, men ingen bruker det imot dem lenger, og den regnes nå som en klassiker.

Sony Music

I anledning at det har gått 31 år siden Judas Priest ga ut sitt kontroversielle «Turbo»-album, lanseres det nå en 3-discs 30-års jubileumsutgave av skiva. Mye stygt ble sagt om synthene, trommemaskinene og kommersialiseringen da Priest slapp denne, men det var slik det var da – også band som Iron Maiden syslet med synthgitarer på «Somewhere In Time» som kom omtrent samtidig, men ingen bruker det imot dem lenger, og den regnes nå som en klassiker.

«Turbo» fortsetter å dele fansen, men det viser seg at den har tålt tidens tann atskillig bedre enn enkelte andre av Judas Priests 80-tallsutgivelser. Selv om det er låter her som nå låter totalt cheesy, som «Parental Guidance», «Rock You All Around The World» og «Wild Nights, Hot & Crazy Days», så er det gullkorn her. «Turbo Lover» har etablert seg som klassikeren fra denne skiva, mens «Out In The Cold» står som en påle – er dette Priests mest oversette genistrek? Undertegnede er også veldig svak for avsluttende «Reckless», og mens «Hot For Love» ikke akkurat er blant bandets beste, så har den en av de tøffeste og mest minneverdige tostemte soloene som Glenn Tipton og KK Downing noensinne har levert.

Men hvor er bonusmaterialet? Hvorfor ikke slenge med noen av B-sidene som vi vet ble innspilt på denne tida? Ikke engang «All Fired Up», som var med på forrige runde av remasters, har fått plass her. Heller ikke på coveret er det noe ny info – en kort oppsummering fra bandet om den gang da, men null kjøtt på beinet.

Det er riktignok to hele bonusdiscer, som inneholder en hel konsert fra Kansas City i mai 1986, men den er nesten identisk med «Priest…Live!» fra 1987, innspilt et par uker senere med matchende setlist. Et par forskjeller finnes, blant annet får vi her for første gang en liveversjon av «Locked In», som «Priest…Live» ikke har, vi får «Desert Plains», og vi får også de noenogførtiende liveversjonene av «Victim Of Changes», «Green Manalishi» og «Hell Bent For Leather». Bortsett fra det låter det sylhvasst, flere par hakk bedre enn «Priest…Live!», så hvis du føler behov for å ha alt av Judas Priest i samlinga di, så er det her du finner påskuddet til å oppgradere «Turbo».

Geir Amundsen 

Utgivelsesdato: 03.02.2017