Kategorier
Multimedia

Judas Priest | Battle Cry

«Battle Cry» er en dokumentasjon over Judas Priests konsert på Wacken-festivalen i Tyskland i fjor sommer, innspilt foran 85000 fans. Og bare det er imponerende, med tanke på at det er nå 42 år siden debutskiva.

Sony

«Battle Cry» er en dokumentasjon over Judas Priests konsert på Wacken-festivalen i Tyskland i fjor sommer, innspilt foran 85000 fans. Og bare det er imponerende, med tanke på at det er nå 42 år siden debutskiva, Rob Halford og Ian Hill har begge bikka 64 mens Glenn Tipton har rukket å bli 68 år gammel. Men de holder koken!

De fikk riktignok en vitamininnsprøytning da guttungen Richie Faulkner (som ble født rundt utgivelsen av «British Steel») overtok gitarrollen fra KK Downing, og per i dag er han blitt bandets showmann. Han er den som løper ut på scenekanten og flørter med publikum, poserer som en gitarhelt og rocker løs, og har en lengre shreddersolo mot slutten av konserten. Mannen boltrer seg i rampelyset. Glenn Tipton virker fornøyd med å sette seg i baksetet og la ungdommen styre, mens Rob Halford aldri har vært noen Duracellkanin på scenen – på åpningslåta «Dragonaut» kommer han ruslende inn på scenen med stokk. Men vokalt låter han bedre her enn på lenge – han fikser til og med hylet mot slutten av klassikeren «Victim Of Changes», selv om barberbladene i stemmen har blitt vesentlig mer rustne nå. Men det er lov. Han er som sagt 64, og vi kan ikke forvente at han låter likt som han gjorde da han var 28. Selv om han ikke er så veldig mobil av seg, utstråler han autoritet og karisma på scenen, og er igjennom hyppige kostymeskifter underveis.

Setlista byr ikke på de store overraskelsene blant de seksten låtene, selv om det kanskje er litt overraskende at «Devil’s Child» og «Jawbreaker» fikk innpass, og tre låter fra den nyeste skiva «Redeemer Of Souls» er også akseptabelt. Resten av låtene vil enhver fan klare å tippe 90% riktig – det er «Metal Gods» og «Painkiller», vi får «Breaking The Law», «Hell Bent For Leather» (Jada, med Harley, så klart) og de evinnelige «You’ve Got Another Thing Comin'» og avsluttende «Living After Midnight».

Visuelt er denne Bluray’en/DVDen et kjærkomment avbrekk fra den heseblesende kryssklippinga med nærbilder hvert 0,3 sekund som har dominert konsertfilmer de siste årene. Her får vi i stedet nok av vidvinkelpanoramaer av scenen og publikumshavet, og man får mer følelsen av å være i fronten med perfekt utsikt til musikerne. Og det funker veldig bra. Lyden er også aldeles strålende, med Ian Hills bass krystallklar i lydbildet.

Et lite minus for at det nesten ikke er noe bonusmateriale her, med unntak av tre låter fra en konsert i Polen i desember («Screaming For Vengeance», «The Rage» og «Desert Plains»), men ingen kommentarspor, intervjuer eller dokumentar. Er du Priest-fan, så er dette et sikkert kjøp og et fint tilskudd til samlinga, selv om det kanskje ikke nødvendigvis er det mest essensielle valget hvis du nå skal kjøpe din første Priest-DVD. «Battle Cry» er også utgitt på enkelt-CD (minus «Turbo Lover» og «Living…») for de få trofaste av dere som fortsatt er opptatt av sånt.

4,5/6 | Geir Amundsen