Kategorier
Skiver

Jeff Lynne’s ELO | Alone In The Universe

Skandaløst underkjente ”Zoom” – et aldri så lite mesterverk fra millenniets fødsel – solgte så avskrekkende dårlig at Jeff Lynne forsvant under jorden. Som man vet danner trender og kulturelle føringer sirkulære bevegelser, og i fjor var første ELO-album på femten år et kjærkomment faktum.

Columbia

Skandaløst underkjente ”Zoom” – et aldri så lite mesterverk fra millenniets fødsel – solgte så avskrekkende dårlig at Jeff Lynne forsvant under jorden. Som man vet danner trender og kulturelle føringer sirkulære bevegelser, og i fjor var første ELO-album på femten år et kjærkomment faktum. Singelen og åpningssporet ”When I Was A Boy” fanger Lynnes kvintessensielle idiom, i krysningen av barokk, The Beatles, Roy Orbison og betydelige doser autonomi. Tonalt, harmonisk, akkordskjematisk, i orkestrering og fremførelse anskueliggjøres en søyle av populærmusikalsk briljans, med uforfalsket verv og bøttevis av hjerteskjærende finesse – ikke å undres at det resterende stoffet aldri tangerer intonasjonen.

Her figurerer likevel flust av blussende øyeblikk, sedvanlig rikholdige på sykt delikate akkordprogresjoner og nerve. Tristessen ”Love And Rain”, rigget med Lynnes inntagende, om ikke teknisk virtuose sologitaruttrykk, ”When The Night Comes”, 60-tallsparafrasen ”Ain’t It A Drag”, diskorytmiske ”One Step At A Time” og det smektende tittelkuttet vil begeistre fans i flerfoldige år. Vinden er i ferd med å snu for Jeff Lynne og dennes fantastiske Electric Light Orchestra; det ser ikke engang ut som geniet behøver å dø for at verden på nytt skal anerkjenner dennes unikum.

4/6 | Geir Larzen

Utgivelsesdato: 13.11.2015