Kategorier
Skiver

Jared Ambience Inc. | Rats

Dette femsporsalbumet ble til allerede i 2002, men ble på den tiden bare delt med noen få personer. Ved hjelp av en crowdfundingkampanje har Økshoff nå gjort musikken sin tilgjengelig for allmenheten.

Gymnocal Industries

Sverre Økshoff, som står bak ambientartisten Jared Ambience Inc., er best kjent som gitarist i Seigmen. Etter at Seigmen tok en pause har han konsentrert seg om visuell kunst, og arbeider i dag som kunstlærer ved Steinerskolen.

Dette femsporsalbumet ble til allerede i 2002, men ble på den tiden bare delt med noen få personer. Ved hjelp av en crowdfundingkampanje har Økshoff nå gjort musikken sin tilgjengelig for allmenheten. Etter å ha gått gjennom albumet en del ganger, er nok «Rats» en skive som reflekterer samtiden sin, og er veldig forskjellig fra dagens mer elektroniskledende ambientscene. Lydbildet ville nok passet bedre i en atmosfærisk postmetalsetting i vår tids musikkmarked.

Økshoff har ikke latt utålmodigheten sin styre innholdet i låtene; låta «Aims» passer til de sene nattetimer, der den visualiserer gamle, forlatte industribygg i stål og betong, med strekte gitartoner som forandrer seg svakt gjennom sine fjorten minutter. «Rats» er en veldig urban og industriell skive, men det er lite som skiller låtene fra hverandre, og de kunne nesten blitt utgitt som én lang låt.

Det er flere spennende partier her, og skiva fungerer best når du hører gjennom den fra start til slutt, men «Rats» ville nok fått større ringvirkninger hvis Økshoff hadde gjort den tilgjengelig for fjorten år siden, enn den gjør nå i 2016.

3/6 | Jon Skjeseth

Utgivelsesdato: 30.09.2016