Kategorier
Nyheter Skiver

In Flames | Sounds From The Heart Of Gothenburg

Jeg er ingen stor fan av In Flames, det må komme fram. Faktisk er jeg så lite glad i bandet at det faktum at de på en måte har blitt flaggskipet for Gøteborgsmetall symboliserer for meg alt som er feil med musikkverdenen.

Nuclear Blast

Jeg er ingen stor fan av In Flames, det må komme fram. Faktisk er jeg så lite glad i bandet at det faktum at de på en måte har blitt flaggskipet for Gøteborgsmetall symboliserer for meg alt som er feil med musikkverdenen. Da er jeg selvfølgelig klar over at de har holdt på siden nittenhundreogpilogbue og det verserer riktig nok sterke rykter om at de en gang i fordums tid var et fett metallband, men den tiden har jeg bare ikke klart å finne ennå. Sånn, da er den katta ute av sekken.

For når det er sagt er det sabla dyktige metallmusikere bandet består av – jeg har selv bevitnet dem live et par ganger i festivalsammenheng og der er det fint lite å utsette på gjengen. Det dokumenteres også til det fulle i bandets, så vidt meg bekjent, andre liveslipp. «Sounds From The Heart Of Gothenburg» låter tett og energisk med finfin lyd (selv om jeg mistenker at de har pyntet litt vel mye på publikum) og som jeg kan bedømme inneholder en bra miks fra de fleste aspekter av bandets karriere. Det er også fett at de har spilt inn denne på hjemmebane, noe som høres godt på utførelsen av et band stappfullt av selvtillit.

En ting som må nevnes dog, er den hårreisende dårlige (jeg vil til og med strekke meg til det gode gamle utrykket «ræva») engelskuttalelsen til vokalist Anders Fridén. Den holder ikke mål rett og slett og trekker ned totalinntrykket ganske så mye. Dessverre. For jeg er ikke i tvil om at fans av bandet, og dem er det mange av, absolutt vil si seg meget godt fornøyde med «Sounds From The Heart Of Gothenburg» og trygt kan gå til anskaffelse av denne. Mye mulig In Flames vinner et par nye fans også.

4/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato: 23.09.2016