Kategorier
Skiver

Hevidence | Nobody’s Fault

Kall meg gjerne konservativ, men det er et eller annet med glatt powermetal med kristent budskap som aldri kommer til å klinge spesielt godt i ørene mine. De må gjerne spille inn så mye musikk av denne typen de bare orker, italienerne, men de trenger da ikke å plage meg med det synes jeg.

Frontiers Records

Kall meg gjerne konservativ, men det er et eller annet med glatt powermetal med kristent budskap som aldri kommer til å klinge spesielt godt i ørene mine. De må gjerne spille inn så mye musikk av denne typen de bare orker, italienerne, men de trenger da ikke å plage meg med det synes jeg.

Hevidence er hjertebarnet til gitarvirtuos (i følge seg selv i hvert fall) Diego Raeli, sist sett i de italienske progmesterne (i følge seg selv i hvert fall) DGM. «Nobody’s Fault» er fra start til slutt en sukkersøt suppe av fordums klisjeer utelukkende skapt for folk som blir klamme i hakket av kjapp gitaronani. For han kan spille, det er det ingen tvil om. Resten av bandet og, for all del. Men det trengs langt mer kvaliteter enn det for å skape bra musikk i mine øyne. Og når jeg får Ave Maria tredd igjennom proppene til speed metal av ikke toppkvalitet er ikke dette bandet for meg, selv om utførelse og produksjon langt ifra er blant det verste jeg har hørt.

Bunnen har de spart helt til slutt på skiva – den forferdelige rock’n’roll-parodien «All I Ever Needed» og et helt banalt forsøk på å skape klassisk i «Note». Gud være med dere Hevidence, men hold dere gjerne innenfor kirkeveggene. Og nå får dere ha meg unnskyldt, jeg trenger en dose Mayhem.

1,5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato: 02.12.2016