Kategorier
Nyheter Skiver

Harem Scarem | Live at the Phoenix

De kriminelt ignorerte kanadiske heltene i Harem Scarem har ikke ligget på latsiden etter at de kom ut av en prematur pensjonisttilværelse med en nyinnspilling av klassikeren «Mood Swings» for et par år siden.

Frontiers

De kriminelt ignorerte kanadiske heltene i Harem Scarem har ikke ligget på latsiden etter at de kom ut av en prematur pensjonisttilværelse med en nyinnspilling av klassikeren «Mood Swings» for et par år siden. Den påfølgende turneen var såpass vellykket at de gikk i studio for å spille inn sin trettende skive, med det megetsigende navnet «Thirteen», som ble fulgt opp med nok en turne – og her kan du ved hjelp av to CDer og en DVD både se og høre konserten deres fra hjemmebane i Toronto sommeren 2015 foran et tilbedende publikum. Harem Scarem var alltid svært populære i hjemlandet, men har forblitt et kultband utenfor Canadas grenser, til tross for en jevn strøm av utgivelser av høy kvalitet siden starten. Vokalist Harry Hess er i storslag og synger bedre enn noensinne, i tospann med sin faste partner Pete Lesperance, en aldeles forrykende gitarist – bare sjekk ut den nydelige og garymoorske instrumentalen «Mandy».

Bak slagverket sitter vokalisten i Jake E Lee’s Red Dragon Cartel og gjør det han gjør best – spiller trommer og korer i Harem Scarem! Hold deg til det, du Darren. Lyden er meget bra til en liveskive å være – alle instrumenter høres klart og tydelig, vokalen ligger høyt i miksen og for en gangs skyld en massiv trommelyd. Dette valser over bandets tidligere liveutgivelser. «Live at the Phoenix» er i praksis en Best Of-skive innspilt live, med kremen fra hele karrieren, riktignok med et solid fokus på de to første og klassiske skivene, og den nyeste. Fantastiske låter som den ekstremt Def Leppardske «Stranger Than Love» og nydelige «Slowly Slipping Away» kompletterer nyere materiale som «Garden Of Eden» og «The Midnight Hours», og viser at i motsetning til mange av samtidsbandene, lager fortsatt Harem Scarem musikk av samme høye kvalitet.

Det kan hevdes at hadde Harem Scarem gitt ut sine første to skiver på midten av 80-tallet, og ikke samtidig med Nirvana og Pearl Jams debuter, så ville vi idag kanskje snakket om Harem Scarem i samme åndedrag som Def Leppard og Whitesnake. De slet kanskje med at Harry Hess på ingen måte er den karismatisk scenepersonligheten et band trenger for å bli et av de virkelig store navnene  – men en glimrende låtskriver og vokalist, og en særs jordnær og trivelig kar er han, det skal han ha!

«Live at the Phoenix» er et påkrevd kjøp for fansen, og et ypperlig startpunkt for de som ikke har fått satt seg inn i Harem Scarem enda.

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 11.12.2015