Kategorier
Nyheter Skiver

Ghost | Popestar

Bare et drøyt år etter gudegaven «Meliora» får vi allerede her nytt materiale fra våre svenske venner – en EP bestående av én splitter ny låt og fire coverlåter av diverse ymse folk og det store spørsmålet er jo nødvendigvis om nykuttet «Square Hammer» følger opp fjorårets mesterverk.

Loma Vista Recordings

Bare et drøyt år etter gudegaven «Meliora» får vi allerede her nytt materiale fra våre svenske venner – en EP bestående av én splitter ny låt og fire coverlåter av diverse ymse folk og det store spørsmålet er jo nødvendigvis om nykuttet «Square Hammer» følger opp fjorårets mesterverk.

Om den gjør! Langt mer lett tilgjengelig og rent ut kommersiell enn kanskje noe annet de har gjort, men samtidig kanskje også den mest fengende. For her nytter det bare ikke å sitte stille mens den borrer seg inn i øregangene og blir værende. Et helt vanvittig fett sing-along-refreng er låtas høydepunkt og man blir sittende og nynne på dette i dagesvis i etterkant – et veldig bra kriterie for en bra låt og kanskje til og med en ny hit. De skal også ha bra med kudos for å gi oss en ny perle fremfor å bare bruke «He Is» som de strengt tatt hadde sluppet unna med.

Coverlåtene innledes med Echo And The Bunnymens «Nocturnal Me», og fortsetter så med «I Believe» av Simian Mobile Disco, «Missionary Man» av Eurythmics og avsluttes med Imperiets vakre «Bibel», møysommelig oversatt til den engelske varianten «Bible» – som for øvrig gjør EPens jobb som det episke høydepunkt og avslutter «Popestar» på en meget overbevisende måte.

Ingen av låtene gjør skam på sine opphavsmenn og –kvinner, og de har virkelig klart å gjøre sine egne versjoner ut av dem, som de jo har for vane å gjøre med coverlåtene sine. Min personlige favoritt her er «Missionary Man», kanskje fordi den på en måte slutter ringen av min egen musikkinteresse, da Eurythmics var et av mine første favorittband og Ghost foreløpig et av de siste. De har lagd en rimelig fet rockelåt av den gamle klassikeren og til og med tatt seg friheten til å endre akkordstrukturen på refrenget en smule for å ghostifisere den litt ekstra og det funker som…vel, satan.

Jeg er fortsatt ikke veldig stor tilhenger av EP-formatet, men når den hjelper til med å kutte ned ventetiden til neste gudegave er den mer enn velkommen. Tusen takk for at dere eksisterer Ghost, måtte dere gi oss mange fine år med ny musikk.

5|6 Sven O. Skulbørstad

Utgvelsesdato: 16.09.2016