Kategorier
Retro

Fleetwood Mac | Tusk – Expanded Edition

Oppfølgeren til stratosfærisk inntektsbringende ”Rumours” (1977) er etter sigende det første albumet som overskred studiobudsjettet på én million dollar.

Warner Bros.

Oppfølgeren til stratosfærisk inntektsbringende ”Rumours” (1977) er etter sigende det første albumet som overskred studiobudsjettet på én million dollar, men det forteller mer om de impliserte parters forhold til hverandre, samt en perfeksjonering av samtidens soniske normgrunnlag, enn selve det musikalske. Bandets tre låtskrivere holder frem som de stevner, på hvert sitt hold, og overdrar ”Tusk” et smått variert uttrykk, som spenner fra såpekokte balladesedativer til new wave-influert middelstand og plastisk countrypop.

Som den årvåkne leser vel kan tenke seg er ikke 70-tallskonstellasjonen mitt Fleetwood Mac; interessen for bandet opphørte kort tid etter Peter Greens sorti, for versjon II sogner til solfylte, radiostyrte California. Den glade konsument bestemmer selv hvor mye penger vedkommende skal legge i siste tapningsekspanderte ”Tusk”, for den foreligger i flere formasjoner. Trippelsettet burde tilfredsstille de fleste, og inkluderer singler, alternative opptak, demoer og øvrige studiosesjoner, pluss rikelig med lesestoff.

Geir Larzen

Utgivelsesdato: 04.12.2015