Kategorier
Nyheter Skiver

El Cuero | For All Remaining Days

El Cuero feirer 10 år som band i år, og dette markerer de med å gi ut sitt sjette studioalbum «For All Remaining Days». Skiva består av 10 spor solid americanarock, hvorav mange av dem er veldig sterke låter.

Voices Music Publishing / Gravel Road Music

El Cuero feirer 10 år som band i år, og dette markerer de med å gi ut sitt sjette studioalbum «For All Remaining Days». Skiva består av 10 spor solid americanarock, hvorav mange av dem er veldig sterke låter. Nyskapende er det vel ikke, men det forventer jeg heller ikke av et band innen denne sjangeren. Siden forrige album fra 2015 har bandet dessuten fått et nytt medlem; Vegard Strand Holthe har tatt over på gitar etter at Øyvind Blomstrøm forlot bandet i fjor.

Åpningssporet, og andre singel, «All Downhill From Here» er en frisk start. Dog er førstesingel «The Whole Love» hakket hvassere – en akustisk låt som absolutt fortjener massiv spilletid på radio. Fra og med spor fem triller det fire perler på rad, innledet av «In Every Little Way», før skivas desiderte høydepunkt «Should’ve Been Gone». Ekstra stas for nykommer Vegard at han har vært med som låtskriver på denne – vanligvis er det vokalist Brynjar Takle Ohr som skriver det meste. På neste spor har Brynjar fått hjelp med skrivingen av bror og trommis Håvard Takle Ohr og bassist Tommy Reite. Låta heter «Funeral Song», er spilt inn organisk, introduseres med kirkeklokker og handler om å være vitne til sin egen begravelse – og innehar albumet beste tekst. «Real Men Inhale» var den låta som festet seg best ved første gjennomlytting, og den vekker assosiasjoner til Orbo & The Longshots. Plata avsluttes med albumets roligste spor «Never Again».

‘Never again’ er i hvert fall ikke hva jeg sier etter å ha rundet denne plata, den er lett å sette på om igjen, og har fått mange runder på spilleren hos undertegnede.

4,5/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 27.01.2017

Les også anmeldelse av El Cuero på Rockefeller!