Kategorier
Intervjuer Nyheter

Dream Theater lanserer dataspillet «The Astonishing»

På en pressekonferanse på Konserthuset i Oslo lørdag ettermiddag kunne Dream Theater avsløre at de i samarbeid med Turbo Tape Games har utviklet et dataspill basert på historien bak «The Astonishing».

På en pressekonferanse på Konserthuset i Oslo lørdag ettermiddag kunne Dream Theater, representert ved gitarist John Petrucci og keyboardist Jordan Rudess, avsløre at de i samarbeid med det norske spillutviklingsselskapet Turbo Tape Games, basert i Bergen, har utviklet et dataspill basert på historien bak deres siste skive «The Astonishing».

Tekst & Foto Geir Amundsen

– Spiller dere noe dataspill selv?
John Petrucci: – Nei, overhodet ikke, jeg suger til og med på Guitar Hero. Men vi følte at dette ville være et spennende skritt inn i spillverdenen. Vi kan introdusere Dream Theater-fansen for dataspillets verden, og introdusere spillverdenen for Dream Theater.

– Så man må ikke nødvendigvis være Dream Theater-fan for å ha glede av dette spillet? 
– Nei, men det hjelper selvsagt! Det er mye musikk i spillet, og det er hovedsakelig hentet fra «The Astonishing». Samtidig var det viktig for oss at spillet skal kunne stå på egne bein.

– Når begynte dere arbeidet med dette spillet?
– Det har egentlig vært innlysende fra starten at «The Astonishing» egnet seg ypperlig til å være langt mer enn bare en CD. Det første vi begynte å jobbe med var showet, konsertopplevelsen, som utdyper historien på en måte som musikken alene ikke klarer. Men det har også ligget i bakhodet mitt at denne historien også kunne bli en film, eller en bok, eller et teaterstykke – eller et dataspill. Det er derimot bare noen måneder siden vi kom i kontakt med Turbo Tape Games, og de har jobbet intenst med dette siden. Det var Jordan som hadde kontaktene, og visste hvem vi skulle kontakte da vi skulle få realisert disse planene.

– Iron Maiden lanserte jo sitt eget dataspill «Ed Hunter» for noe år siden, spekket med referanser til bandets historie og tidligere skiver. Det er ikke noe sånt vi kan vente oss? 
– Nei, handlingen i dette spillet følger historien i «The Astonishing» ganske lineært, og har ikke noe med bandet Dream Theater som sådann å gjøre.

– Hvilken plattform vil dette spillet bli tilgjengelig på?
– Mobiltelefon og PC/Mac, i første omgang.

– Når slippes det? 
– Utpå våren. Ingen offisiell dato enda, men april/mai er mest sannsynlig.

IMG_7162 justert

Fra presseskrivet
Turbo Tape Games (TTG) er basert i Bergen og er den eldste og meste etablerte utvikleren på det norske vestlandet. Selskapet spesialiserer seg på visuelle strategispill i tillegg til løsninger for læring, og har lansert titler som Fyll Cycle, Naval War, UHR: Warlords og lanserer den ferdige utgaven av Warhammer: Arcane Magic den 3. mars på iOS, Android, PC og Mac.

Dream Theater og Turbo Tape Games er stolte over å annonnsere at selskapene samarbeider, og duoen ser frem til å lansere ett av sine mest unike og underholdende opplevelser i nyere spillhistorie.

Spillet er basert på albumets historie, miljø og karakterer – og gi gir spillerne mulighet til å få en dypere opplevelse av konflikten mellom Ravenskill og G.N.E.A., gjennom ikke-voldelige kamper hvor kunstnere sloss mot keiserriket for å sikre menneskhetens fremtidige rett til å uttrykke seg. De taktiske reglene i spillet og historien som utfolder seg mens man spiller, gjør dette til en spillopplevelse man ikke bør gå glipp av, uavhengig om man er musikkinteressert eller gamer. Spillet deler mekanismene til det kritikerroste UHR: Warlords, men har flere forbedringer.

Spillet blir tilgjengelig som en gratis nedlasting for iOS, Android, PC and MAC – med en en-gangs betalings eller de to første oppdragene.

Spillet tilbyr både en-spill og fler-spiller moduser, herunder muligheten for å la flere spille spillet på samme enhet. To ytterligere moduler (DLCer) er planlagt for spillet. For mer informasjon om spillet kan du melde deg opp til å motta nyhetsbrevet, og du vil også motta en belønning når spillet lanserer. Vennligst gå til: http://www.turbotapegames.com/portfolio­it…/The-Astonishing/

IMG_7159 justert