Kategorier
Live Nyheter

Dan Reed Network @ Hard Rock Cafe, Oslo

Det var en smått absurd følelse å se Dan Reed og hans Network på et såpass lite sted som Hard Rock Cafe, tatt i betrakning at sist de gjestet Oslo for nesten 25 år siden var Valle Hovin arenaen – dog som oppvarming – men de ble av mange regnet som det neste store.

Lørdag 4. juni 2016

Det var en smått absurd følelse å se Dan Reed og hans Network på et såpass lite sted som Hard Rock Cafe, tatt i betrakning at sist de gjestet Oslo for nesten 25 år siden var Valle Hovin arenaen – dog som oppvarming – men de ble av mange regnet som det neste store.

Slik gikk det imidlertid ikke, uten at det så ut til å plage dagens utgave av bandet nevneverdig – for makan til spilleglede og entusiasme hos samtlige involverte er det sjeldent jeg har sett. Gitarist Brion James sto mer eller mindre hele konserten med verdens bredeste glis, og sånt smitter godt over på publikum. Når man i tillegg blander inn en helt vanvittig musikalitet er det vanligvis et veldig sikkert tegn på en knall konsert.

De åpnet passende nok med «Ressurrect» fra debutskiva og det låt knalltøft fra første tone. Utover ble det en fin miks med gammelt og nytt, og både gamle og nye fans så ut til å like det de hørte. Vi fikk selvfølgelig servert noen kutt fra sisteskiva «Fight Another Day», og spesielt «Infected» og «The Brave» svingte voldsomt og passet godt inn blant de eldre låtene også. Litt merkelig at de ikke spilte «Divided», albumets singelkutt med tilhørende video, men pytt pytt. Sjefen sjøl var i storform og godhumør, og styrte bandet akkurat så bra som man forventer av en ekstremt rutinert frontfigur – og sangstemmen hans er det heller ingenting å utsette på. «Rainbow Child» og «Tiger In A Dress», for øvrig tatt på sparket pga. etterspørsel, var blant kveldens absolutte høydepunkt. Veldig moro, og ikke minst imponerende. Og her fikk også gladlaksen Brion slippe til litt ekstra med en kul og akkurat passe lang gitarsolo. Hit’ene «Ritual» og «Get To You» fikk æren av å avslutte ballet, og både band og publikum lot til å være fornøyde med kvelden. Et par blodfans fra gamle dager som jeg snakket med kunne i hvert fall fortelle at de var særs fornøyde.

Det var utrolig gøy å se Dan Reed og resten av bandet virkelig storkose seg på en liten scene foran et dedikert publikum, og det skinte tydelig igjennom at dette er kun for moro skyld. Så alt i alt en meget bra gjennomført konsert av noen ekstremt habile musikere foran et ikke stappfullt Hard Rock Cafe, men like fullt greit oppmøte av et takknemlig klientell i bra samspill med bandet. Godt spilt Dan Reed Network, godt spilt. (Intervju med Dan Reed her!)

5/6 | Sven Olav Skulbørstad

Foto: Ellen Palmeira