Kategorier
Skiver

Candlemass | Death Thy Lover

At ens primære drivkraft og hovedkomponist diagnostiseres med kronisk utmattelsessyndrom, i dette tilfellet Leif Edling, setter unektelig begrensninger på verdens kanskje ypperste, destillerte doom-metalliske band, men Edling er visstnok på bedringens vei og deltar på bandets ferske ep-slipp i anledning 30-årsjubileet.

Napalm Records

At ens primære drivkraft og hovedkomponist diagnostiseres med kronisk utmattelsessyndrom, i dette tilfellet Leif Edling, setter unektelig begrensninger på verdens kanskje ypperste, destillerte doom-metalliske band, men Edling er visstnok på bedringens vei og deltar på bandets ferske EP-slipp i anledning 30-årsjubileet. Enn så lenge håndterer Mats ”Mappe” Björkman bandets konsertlogistikk, og siden lanseringen av glimrende ”Psalms For The Dead” har Mats Levén fungert som veteranenes vokalist.

Alle disse premissene kan langt på vei redegjøre for hvorfor ”Death Thy Lover” ikke resonerer med forventet forse… Levén er en kurant metallsanger, men mangler annerledesheten til Johan Längqvist, Messiah Marcolin og Robert Lowe. Med Levén i front risikerer gruppas idiom å forvitre. Når liketil de ferske låtene fremstår som fantasiløst overskuddsmateriale, uten tilstrekkelig blikk for eget unikum, tuktes svenskene hardt fra herværende fan. Slik må det være.

Tittelkuttet stiller ikke uten kvaliteter, men smaker av legendenes hypotetiske opptreden i Eurovisjonen. ”Sleeping Giant” gestalter tyngde, men ingen melodisk substans. Slepne ”Sinister N Sweet” er inne på noe, men burde snarere bruksmerkes Avatarium. Da står man igjen med blytunge ”The Goose”; dessverre forløper denne fullstendig instrumentalt, men er likevel det nærmeste man kommer Candlemass-magi av godt, gammelt merke.

3,5/6 | Geir Larzen

Utgivelsesdato: 03.06.2016