Kategorier
Festivaler Live Nyheter

brenn. @ Øyafestivalen 2022

Ok da, så var det Kings Of Convenience som åpnet Øya 2022, men det var ikke før høylytte brenn. spilte klokken 15.00 på hovedscenen at festivalen lukta svidd gummi i milevis omkrets. Sola brant, svetten rant og med pyro sørget de også for at håret forsvant.

Onsdag 10.august 2022

Så ble det omsider inferno ved paradisets dørstokk likevel. 

Ok da, så var det Kings Of Convenience som åpnet Øya 2022, men det var ikke før høylytte brenn. spilte klokken 15.00 på hovedscenen at festivalen lukta svidd gummi i milevis omkrets. Sola brant, svetten rant og med pyro sørget de også for at håret forsvant. 

Det startet litt forsiktig med «Ingensteds» hvor lyden ikke levde helt opp til forventningene, men med neste låt «Jeg Gir Opp» justerte det meste seg, og det ble fort glemt da bassen satt i brystkassa hos alle fremmøtte. På tross av meget travel sommer for bandet vitnet sceneshowet om energi på reservetanken og pur spilleglede. Konserten var en god fusjon av låter fra begge utgitte album, «Elsker» og «Vandrer På Solskinn», med hovedvekt på sistnevnte. De fulgte opp med publikumsfavoritten «Jeg Blir Så Dum» og allsangen var dermed etablert. Låtskriver og nykommer Kaja Gunnufsen dukket friskt opp på neste låt «Mystisk», men på denne låten og den neste, «Deepfake», var det tidvis dårlig kontakt med mikken og energien i publikum dabbet smått av. Etter balladen «Vandrer På Solskinn» gikk det derimot ikke lang tid før tøysegutt og artist Kjartan Lauritzen spratt ut på scenen for låten «Du Lar Meg Henge Men» og det ble paintballbursdag, kyssing og masse pizza rett i kjeften på en gang (ref. intervju på NRK). Dermed innfriddes også alle lovnader. «Aura» ble spilt, deretter «Keen», og fantastiske «Gi Meg Litt Fred» som jeg tillater meg å kalle konsertens høydepunkt. Duoen hadde med seg liveorkesteret sitt, altså en besetning på totalt fem pers og serverte, som seg hør og bør på en rockekonsert, seige gitarriff, heavy pyro, fly-kicks av ekte stuntmannkaliber, crowdsurfing og en moshpit i fyr og flamme. Props til gutta for bruk av masse humor. Det ble avsluttet med radiohiten «Du Og Jeg» som inneholdt et slags intermezzo med god solokok og det hele kom i mål som en fin-fin avslutning for brenn. og en fin-fin start på festivalen.

Unggutta fortsetter å vokse i skoa og dette var deres første opptreden på stor scene. Selv om ansvaret og oppgaven lå tjukk i lufta sørget de for at vi sammen ga festivaltørke og gammelt slagg sparken herfra og ut. God stemning, folkelig men rå rock og kjærlighet fylte uterommet på Øya resten av dag èn. Helt nydelig. 5/6

Tekst: Linda Cecylia Taanevig
Foto: Anne-Marie Forker