Kategorier
Skiver

Blood Red Saints | Speedway

Noen av dere registrerte kanskje den britiske AOR-trioen In Faiths første, eneste og glimrende skive som kom ut i høsten 2014. Det varte ikke lenge før vokalist Pete Godfrey og trommis/produsent Pete Newdeck hoppet av og dannet istedet Blood Red Saints.

Frontiers

Noen av dere registrerte kanskje den britiske AOR-trioen In Faiths første, eneste og glimrende skive som kom ut i høsten 2014. Det varte ikke lenge før vokalist Pete Godfrey og trommis/produsent Pete Newdeck hoppet av og dannet istedet Blood Red Saints, som nå debuterer med «Speedway».

Og vi snakker igjen om klassisk, britisk AOR. Tenk deg en miks av Winger på sitt mest melodiøse kombinert med FM på sitt tøffeste, og tilsett en spiseskje med Harem Scarem og Dare, så er du ganske nært lyden av Blood Red Saints. Spesielt Godfreys stemme skaper Winger-assosiasjonene, mens skiva er mastret av Harem Scarems Harry Hess, og de produktive Martin-tvillingene (Vega) har bidratt på låtskriversiden.

Åpninga «Kickin’ Up Dust» er pur Winger, men langt ifra skivas sterkeste låt. Den æren tilfaller muligens tøffe «Dangerous», til tross for at den musikalsk er røsket rett ut av 1985, eller den Foreigner-aktige power-balladen «Best Of Me». Honnør gis også til den særdeles fengende «Feels A Lot Like Love», en låt som i en annen tidsregning hadde vært en massiv radiohit, og den avsluttende pianoballaden «Faith», hvor Godfrey virkelig imponerer vokalt – utrolig at denne mannen, godt opp i 50-årene, ikke platedebuterte før 2014!

Man kan alltids kritisere bandet for at de ikke gjør noe nytt, at det låter veldig 80-tall til tider, og at det er tilsatt litt for mye søtningsstoff på låter som «The Best Thing» og «Wrapped Up In These arms». Men hvis du er fan av melodiøs rock eller noen av de overnevnte bandene, så gjør deg selv en tjeneste og sjekk ut denne bunnsolide skiva fra Blood Red Saints – sjansen for at du blir skuffa er veldig liten.

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 04.12.2015