Kategorier
Nyheter Skiver

Blood Red Saints | Love Hate Conspiracies

Tre år siden “Speedway”, debutalbumet til fire godt voksne engelskmenn ble sluppet til jevnt over svært gode kritikker. Denne oppfølgeren følger i noenlunde samme spor, men det er skarpere kanter, hardere gitarer, og det låter mer moderne enn den åpenlyse 80-tallsflørten som debuten hadde. Men Blood Red Saints er stadig klassisk AOR, som har hørt mye både på britisk melodisk rock som FM og Def Leppard, men også nord-amerikanske helter som Winger og Harem Scarem.

AOR Heaven 

Tre år siden “Speedway”, debutalbumet til fire godt voksne engelskmenn ble sluppet til jevnt over svært gode kritikker. Denne oppfølgeren følger i noenlunde samme spor, men det er skarpere kanter, hardere gitarer, og det låter mer moderne enn den åpenlyse 80-tallsflørten som debuten hadde. Men Blood Red Saints er stadig klassisk AOR, som har hørt mye både på britisk melodisk rock som FM og Def Leppard, men også nord-amerikanske helter som Winger og Harem Scarem. Og hvis du synes de referansene høres forlokkende ut, så kommer du til å elske “Love Hate Conspiracies”, for BRS har både riffene, de store refrengene, og de har Stemmen til Pete Godfrey, en ellers ganske unnselig mann som har en røst som kan minne om både Kip Winger, Jon Bon Jovi og Steve Overland.

Åpningssporet “Another Freak” er tyngre enn noe fra debuten, og sammen med “Live & Die” viser frem de tøffere sidene av BRS hvor de grenser mot Melodic Metal a la Shinedown (det låter mer amerikansk enn britisk), og “Rise Again” høres nesten ut som klassisk Faith No More. På den andre siden av spekteret finner vi AOR-balladene “Exit Wounds” og “Arms Wide Open”, og rockerne som tittelsporet, “Something In Your Kiss” og “Turn On The Night” kunne gått rett inn på en Def Leppard-skive – sistnevnte er da også skrevet med Def Leppard-vikar Steve Brown, til daglig i Trixter. Vi må også nevne tøffe “Is It Over”, en duett med Paul Laine (The Defiants, ex-Danger Danger) som også har skrevet låten sammen med gitarist Lee Revill. “Love Hate Conspiracies” er et nærmest obligatorisk kjøp for fans av sjangeren, og Blood Red Saints har i høyeste grad lykkes med å lage den skiva de ønsket – her er ikke en eneste dårlig låt.

Les intervju med vokalist Pete Godfrey her!

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 26.01.2018