Kategorier
Skiver

Black Stone Cherry | Kentucky

To år etter den noe skuffende «Magic Mountain» er Black Stone Cherry tilbake med sitt femte studioalbum, og fortsetter ufortrødent i det samme musikalske landskapet de har vært hele tiden.

Mascot

To år etter den noe skuffende «Magic Mountain» er Black Stone Cherry tilbake med sitt femte studioalbum, og fortsetter ufortrødent i det samme musikalske landskapet de har vært hele tiden – melodisterk og tung sørstatsrock i moderne tapping. Men det merkes at de er et modnere band nå, og de har også blitt selvsikre nok til å våge seg på å produsere skiva selv.

«Way Of The Future» setter tonen med nedstemte gitarer og Chris Robertsons karakteristiske stemme. BSC har alltid satt melodiene i fokus, men det er ikke alle sporene her som holder helt i mål. En helt overflødig cover av «War», mest kjent i Bruce Springsteens versjon, skiller seg mest negativt ut. «Long Ride» er låta som amerikansk radio antagelig kommer til å spille hyppig i månedene fremover, mens den steintøffe «Born To Die» nesten streifer innom Iron Maiden-territorium med den tostemte riffingen i siste halvdel. Den mest overraskende låten er avsluttende «The Rambler», en hyllest til hjemstaten Kentucky og en akustisk ballade med en sår og lengtende fele lurende bak.

Tross et par feilskjær, er «Kentucky» nok et sterkt album i Black Stone Cherrys katalog, og en skive som bare kommer til å befeste deres posisjon.

4,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 01.04.2016